[VIDEO] Test Mazda CX-60: 3,3 litri, diesel și 5,4 l/100 km!

Am testat Mazda CX-60 în versiunea diesel, cu 254 de cai-putere și tracțiune integrală. Și e clar că cea mai mare surpriză e legată de consum.

După acest test cu Mazda CX-60 rămân câteva lucruri. Primul dintre ele este, evident, cel legat de consum. Următorul este legat de ambiția Mazda de a merge împotriva curentului. În fine, ar mai fi de reținut și faptul că niponii au reușit să creeze un interior special. Dacă vrei să vezi exact ce și cum, dă-i un play clipului de mai jos. Sau hai pe canalul nostru de YouTube, acolo unde tare ne-ar ajuta dacă te-ai și abona.

Am pornit în acest test cu Mazda CX-60 cu o serie de idei preconcepute. Mai ales că avusesem ocazia să conduc mașina pentru câțiva zeci de kilometri în turul Cars & Roads. Dar pe lângă toate chestiile pe care trebuie să le apreciezi la acest SUV, există și părți mai puțin bune.

Iar asta înseamnă că CX-60 vine la pachet cu o serie de compromisuri. Cel puțin în versiunea condusă de mine. Pe de altă parte, dacă poți trece peste imperfecțiunile transmisiei și peste micile non-sensuri din interior, atunci totul e bine. Pentru că acesta este un SUV care face exact ce-și propune. Adică te atrage de partea sa prin non-conformism. Printr-o identitate unică într-o mare de SUV-uri parcă prea „corecte”. Fie și doar prin prisma motorizărilor.

Test Mazda CX-60: caracter puternic

Dacă ai impresia că toate SUV-urile din segment îți oferă aceleași lucruri și aceleași motorizări „sub-dimensionate”, CX-60 e pentru tine. Pentru că, în esență, acesta este și cel mai puternic argument al mașinii. Cel al unui diesel de 3,3 litri, cu șase cilindri în linie, într-un segment unde nimic nu trece de 2.000 cmc. Sau aproape nimic.

Dacă te interesează un test cu un alt SUV atipic, atunci noul Nissan X-Trail s-ar putea să-ți placă. Mai ales că, din punctul meu de vedere, are mai multe de oferit decât CX-60.

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

sau

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Create Account