VIDEO: Audi S1 e-tron quattro Hoonitron este mașina electrică din următorul spectacol oferit de Ken Block

Ken Block a câștigat statut de vedetă nu doar în competițiile de raliu, ci mai ales datorită seriei de clipuri video Gymkhana, în care face spectacol conducând la limită, dar într-un mod de-a dreptul artistic, mașini pe care le modifică special pentru cascadorii. Acum Ken Block începe un parteneriat cu Audi, alături de care va filma o nouă cascadorie, doar că de data aceasta mașina va fi 100% electrică.

În pregătirea pentru clipul care se va numi cum altfel decât Elektrikhana, Audi nu s-a rezumat la a-i oferi lui Ken Block una dintre mașinile electrice din gama actuală. Ci produce o mașină electrică dedicată acestui proiect. Se numește Audi S1 Hoonitron și, pe cât este de avansată tehnologic, pe atât de multă nostalgie trezește pasionaților de raliuri clasice. Fiindcă Audi S1 Hoonitron este din punctul de vedere stilistic o interpretare modernă a legendarului Audi Sport quattro S1. Adică mașina care și-a câștigat faima în competiția de la Pikes Peak. Desigur, este vorba despre mașina înrudită cu celebrele Audi quattro care au dominat campionatul mondial de raliuri în anii ’80.
Audi S1 Hoonitron promite să fie exaltantă pe măsura modelelor clasice pe care le omagiază. Doar că traduce spiritul acestora în era când benzina este înlocuită cu electricitate. Astfel, Audi anunță că acesta are tracțiune integrală asigurată de două motoare electrice și un șasiu din fibră de carbon. Bineînțeles, se spectă toată măsurile de proiectare și siguranță impuse de Federația Internațională de Automobilism pentru mașinile de competiții.

Deși Audi încă nu a dezvăluit informații despre puterea sau performanțele acestui model supersport electric, declarațiile pilotului Ken Block ne oferă indicii despre cât de nărăvaș poate să fie: „Sunt familiarizat cu o varietate de mașini care folosesc propulsii cu ardere internă și cutii de viteze, dar au fost multe lucruri noi pe care a trebuit să le învăț. A fost o experiență complet nouă pentru mine ca mașina să plece de pe loc direct în derapaje la 150 km/h, iar eu să-mi folosesc doar piciorul drept.”

S1 Hoonitron este un automobil unicat, creat special pentru proiectul realizat împreună cu pilotul Ken Block. Iar tehnologiile sale au fost dezvoltate de Audi Sport la centrul din Neckarsulm, unde este produs în serie modelul electric Audi RS e-tron GT.
Este clar că entuziasmul pentru acest proiect este la cote maxime. Iar ritmul de proiectare este unul infernal de rapid. Marc Lichte, șeful departamentului de design al mărci Audi, precizează că de obicei procesul de proiectare durează un an sau un an și jumătate, însă în cazul lui S1 Hoonitron au fost la dispoziție doar patru săptămâni de la primele schițe până la definitivarea esteticii. Iar Ken Block și echipa sa au fost constant implicați în proiectare.
Audi va finaliza mașina S1 Hoonitron în următoarele luni de zile, pentru a ne delecta cât mai curând cu un spectacol electrizant dirijat în stilul inconfundabil al pilotului Ken Block.

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

sau

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Create Account