[VIDEO] Enyaq Coupe RS vs Enyaq 80: Coupe sau „clasic”?

Am adus un Enyaq 80 lângă un Coupe RS pentru a descoperi pe-ndelete diferențele dintre cele două modele. Iar concluzia e… hai să spunem nu chiar surprinzătoare.

Enyaq Coupe RS vs Enyaq 80 nu este un comparativ clasic, în adevăratul sens al cuvântului. Pentru că nici n-ar prea avea de ce să fie. Pur și simplu, am vrut să văd care sunt diferențele dintre cele două modele și dacă cei 11.000 de euro în plus pe care-i cere RS-ul își găsesc justificare. Ca de obicei, cel mai simplu e să-i dai un play clipului de mai jos. Sau să ajungi la noi pe canalul de YouTube, acolo unde te poți și abona.

Skoda ENYAQ: un singur nume, mai multe variante

E bine de notat și punctat faptul că Skoda Enyaq este disponibil în mai multe configurații. SUV clasic, SUV coupe, baterie mică, baterie mare, tracțiune spate sau tracțiune integrală. Indiferent de cerințele tale, e aproape imposibil să nu găsești o variantă sau o versiune care să-ți fie plac.

enyaq

În materialul nostru avem un Enyaq 80 și un Enyaq Coupe RS. Practic, pe de o parte, vorbim despre cea mai eficientă și, de cealaltă parte, avem cea mai puternică opțiune din gamă. Dar și un model cu tracțiune spate și unul cu tracțiune integrală. Iar diferența de putere este notabilă: 204 vs 299 de cai-putere. Precum și 310 vs 460 Nm.

enyaq

E clar deci că prin prisma performanțelor dinamice, lucrurile stau foarte diferit. La polul opus, spațiul și caracterul practic sunt aproape identice. Și e surprinzător faptul că versiunea coupe nu pierde aproape nimic la spațiu sau volumul portbagajului.

Per total, ideea de bază care trebuie reținută e simplă. Ambele mașini excelează la ce-și propun să facă, iar alegerea ține exclusiv de nevoile, cerințele și preferințele tale. Și mie unul mi-e greu să găsesc un SUV electric mai practic, mai eficient și mai prietenos cu buzunarul ori contul bancar.

Mai jos e și testul meu complet cu versiunea RS:

 

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

sau

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Create Account