VIDEO: Hyundai RM20e – Un supercar cu 810 cai electrici, deghizat într-o compactă

Divizia de performanță Hyundai N a creat un supercar electric, cu rol de laborator pe patru roți. Prototipul compact dispune de un motor electric amplasat central, capabil să livreze 810 CP și 960 Nm. Iar toată această avalanșă de putere electrică năvălește asupra roților din spate.

Mulțumită accesoriilor aerodinamice extravagante, precum eleronul uriaș, prototipul denumit Hyundai RM20e reușește să transpună pe asfalt toată această putere colosală. Rezultatul este un sprint 0-100 km/h în mai puțin de 3 secunde, un demaraj 0-200 km/h în doar 9,88 secunde. Iar viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h. Hyundai mai precizează că bateria are o capacitate de 60 kWh și permite încărcarea la stații rapide cu o capacitate de 800V.

Construcția prototipului ne indică și mai clar că este un experiment de testare a acestei propulsii electrice. Practic vorbim despre o caroserie de Hyundai Veloster N ancorată pe o structură frontală făcută din aluminiu extrudat și o structură posterioară din țevi și podea de oțel.

Prototipul vine ca o continuare naturală a interesului dovedit de Hyundai pentru motorsportul electrificat. În 2019, Hyundai Motorsport a prezentat Veloster N ETCR, modelul cu care va concura în campionatul de turisme electrice ETCR.

Hyundai RM20e reflectă de asemenea intenția diviziei N de a adopta electrificarea pentru modelele sale de performanță. Acest lucru este subliniat și de Thomas Schemera, Vice Președinte Executiv și șeful Diviziei de Produse din cadrul Hyundai Motor Group: „Prototipul de mașină sport RM20e oferă un semnal clar despre aspirațiile mărcii de performanță Hyundai N, conducând dizivia în segmentul prestigios al performanțelor de supercar.”

Pentru noi, Hyundai RM20e este genul de prototip care arată ce lucruri fantastice se întâmplă când permiți unor ingineri de primă ligă să-și construiască fanteziile și să demonteze ce este plictisitor din percepția despre mașini electrice. Acesta este genul de proiect care poate genera pasiune pentru era propulsiilor electrice.

Iar dovada o avem și în clipul video care ni-l arată pe RM20e cum gonește ca un fulger pe circuitul de teste:

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account