VIDEO: Noile BMW M3 Sedan și BMW M4 Coupé debutează cu până la 510 CP și tracțiune spate

 

Se împlinesc 35 de ani de la debutul primei generații BMW M3. Însă divizia BMW M GmbH a privit mai mult ca niciodată către viitor când a proiectat noile generații BMW M3 Sedan și BMW M4 Coupé. Iar asta se remarcă prin deciziile îndrăznețe la nivel estetic și tehnic.

Desigur, ne putem lamenta la adresa grilei frontale cu decupaje veticale de mari dimensiuni, care acum diferențiază puternic și modelul M3 de restul gamei Seria 3. Însă capătă sens designul exterovertit cu cât descoperim cât de multă tehnologie a implementat BMW M GmbH pentru a face din noile M3 și M4 etaloane de sportivitate.

În primul rând, dezvoltarea şi testarea noilor modele alături de maşina de curse BMW M4 GT3. Dar cifrele de performanță și specificațiile tehnice sunt și mai grăitoare.

Propulsorul de 3 litri, cu 6 cilindri în linie și tehnologie M TwinPower Turbo, este preluat de la BMW X3 M și X4 M. La fel ca și în cazul SUV-urilor dezvoltă 480 CP în versiunea de bază sau 510 CP în varianta Competition. BMW a ținut cont de tradiție și doleanțele fanilor, astfel că versiunile M3 și M4 cu 480 CP și 550 Nm vor fi singurele din segment care vor avea cutie de viteze manuală. Pentru cei 510 CP, care vin împreună cu un cuplu de 650 Nm, este rezervată o transmisie M Steptronic cu opt trepte și sistem Drivelogic.

Tot în buna tradiție bavareză, la debut, BMW M3 Sedan și BMW M4 Coupé vor fi propuse doar cu tracțiune la puntea spate. Însă constructorul german anunță că va oferi opțional și sistem de tracțiune integrală M xDrive pentru variantele Competition de 510 CP. Acestea vor fi livrate din vara lui 2021.

Iar detaliul care va bucura puriștii este că, la fel ca și în cazul lui BMW M5, acest sistem de tracțiune integrală va oferi și posibilitatea comutării la tracțiune exclusiv pe puntea spate. Sistemul M xDrive are oricum o funcţionare orientată spre puntea spate şi foloseşte un diferenţial M activ pentru puntea spate. Șoferul poate selecta 3 moduri: 4WD, 4WD Sport (direcţionează o proporţie mai mare a cuplului motor către roţile spate) și 2WD (disponibil când se deconectează sistemul DSC de control dinamic al stabilităţii).

Este de așteptat ca tracțiunea integrală să îmbunătățească timpii de demaraj. Însă modelele M3 și M4 cu tracțiune spate sunt deja la un nivel de performanță înalt. Cele cu 480 CP promit sprinturi 0-100 km/h și 0-200 km/h în 4,2 secunde, respectiv 13,7 secunde. Iar versiunile Competition cu 510 CP coboară acești timpi la 3,9 secunde și 12,5 secunde. BMW mai subliniază că reprizele vor fi acompaniate de un timbru impresionant oferit și de sistemul de evacuare cu clapete controlate electric.

Inginerii BMW M GmbH au implementat și soluții pentru ca performanța sportivă a motorului să aibă anduranță și în regim de circuit. Constructorul explică: „Un modul de răcire central este acompaniat de două radiatoare de înaltă temperatură aflate în pasajele roţilor. La modelele Competition, sistemul include şi un răcitor suplimentar pentru uleiul de motor şi un răcitor separat pentru uleiul de transmisie. Competenţa în motorsport acumulată de BMW M GmbH îşi face simţită prezenţa şi în conceperea sistemului de alimentare cu ulei. Baia de ulei a motorului are două camere separate şi un canal de absorbţie integrat. O etapă suplimentară de absorbţie permite ca pompa de ulei cu program de control să tragă lubrifiantul din camera mai mică şi intervine atunci când trebuie depăşite acceleraţiile laterale şi longitudinale extreme.”

M3 și M4 vor fi precum o școală mobilă pentru șofer, fiindcă îl vor învăța să-și cunoască abilitățile de condus descoperind o diversitate de reglaje. De exemplu, transmisia M Steptronic permite schimbarea treptelor automat, de la maneta de pe canalul median sau de la clapetele din spatele volanului. Iar pe maneta schimbătorului există butonul Drivelogic, care permite selectarea a 3 setări pentru caracteristicile de schimbare ale transmisiei. Ele sunt disponibile atât în modul automat, cât şi în cel manual.

Inclusiv cutia de viteze manuală dispune de Gear Shift Assistant (asistent la schimbarea vitezelor), care foloseşte controlul turaţiei pentru a asigura o funcţionare fără patinare la manevrele de downshifting, la frânare în viraje.

Noile BMW M3 Sedan și BMW M4 Coupé beneficiază de o distribuire 50:50 a maselor între punți, au ecartamentele lățite și măsură numeroase de creștere a rigidității torsionale: elemente de întărire pentru compartimentul motor, subcadru al punţii faţă cu panou de forfecare din aluminiu, elemente de întărire în podea şi subcadru al punţii spate cu conexiune rigidă la caroserie.

Iar agilitatea lor este sporită de suspensia M adaptivă cu amortizoare controlate electronic și sistemul direcţia M Servotronic cu raport variabil în funcţie de cursa volanului.

Apropo de volan, pe acesta există două butoane M roșii. Fiecare permite activarea imediată a unei configurații pentru parametrii generali ai mașinii. Șoferul le poate selecta și configura folosind butonul Setup de pe consola central. Acesta oferă acces direct la opţiunile de setări pentru motor, şasiu, direcţie şi sistemul de frânare, dar şi – în funcţie de model şi specificaţie – sistemul M xDrive, Gear Shift Assistant (asistentul la schimbarea vitezelor) şi controlul tracţiunii.

De asemenea, M3 și M4 au și funcții și dotări care sunt concepute pentru pilotaj pe circuit. Se evidențiază din lista de opționale noile scaune-scoică M Carbon. Structura lor inspirată din motorsport permite şi utilizarea unor centuri de siguranţă cu prindere în mai multe puncte.

Odată cu noile M3 și M4 debutează și M Drive Professional, un sistem cu funcții pentru condus sportiv. De exemplu, M Traction Control permite ajustarea DSC-ului în 10 etape, pentru limitarea patinării roții în funcție de preferințele șoferului. Dacă vrei să știi exact cât de bine te pricepi la derapaje controlate, ai statisticile și măsurătorile oferite de funcția M Drift Analyser. Iar M Laptimer îți afișează timpii pe tur şi alte informaţii din timpul turelor pe circuit.

Când vrei să te concentrezi doar la obținerea celor mai buni timpi pe circuit fără a fi distras de nimic, poți folosi butonul M Mode. Cu el reglezi reacţiile sistemelor de asistare a condusului şi reduci grafica afișată de ecranele din bord și Head-Up Display. Se pot alege modurile ROAD, SPORT și TRACK. Acesta din urmă dezactivează sistemele de asistenţă activă (precum asistentul de părăsire a benzii de rulare), ecranul central din planșa de bord şi funcţii cum ar fi cele pentru controlul prin gesturi.

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account