[Video] Test Nissan Leaf: eficiență dovedită

Nissan Leaf poate fi echipat acum cu două versiuni de baterie. Una cu o capacitate de 40 kWh și 150 de cai-putere, dar și o versiune cu baterie de 62 kWh. Eu am testat acum varianta mai scumpă, mai puternică și care îți oferă o autonomie mai mare.

Ce la simplu și lejer e să arunci un ochi pe testul video de mai jos cu Nissan Leaf. Și, evident, să te abonezi la MotorVlogTV în cazul în care nu ai făcut-o deja. a

Cu o capacitate a bateriei de 62 kWh, Nissan Leaf dezvoltă 215 cai-putere și 340 Nm. Iar asta înseamnă că mașina accelerează bine. Mai exact, sprintul de la 0 la 100 km/h se întâmplă în 6,9 secunde, viteza maximă ajunge aproape de 157 de km/h, iar autonomia reală, în ciclu mixt conform normelor WLTP este de 385 de kilometri. În mediul urban, aceasta autonomie este de 528 de kilometri. Ceea ce e mult. Mai ales că mașina știe să se încarce rapid atunci când o duci la o stație bună, cu putere mare, așa cum au început să apară din ce în ce mai multe. Personal, ținând cont de faptul că diferența între cele două versiuni de baterie e de cam 6.000 de euro, eu unul parcă aș face un efort suplimentar pentru a avea Nissan Leaf cu bateria mai mare. 

Nissan Leaf se conduce, în mare, așa cum se conduce orice mașină electrică. Adică în liniște deplină, cu zero vibrații și accent pe confort. Totuși, ai însă peste 200 de cai-putere și peste 300 Nm, iar aceasta putere este livrată instantaneu. Prin urmare și din punct de vedere dinamic, Leaf-ul stă bine. Dar nu uita că vorbim de o mașină care cântărește aproape 1,8 tone și că nu prea are cum să ignore legile unei fizicii elementare. Dar direcția este vioaie, iar suspensiile își fac bine treaba în afara orașului, chiar și atunci când dai peste un viraj. N-aș duce mașina asta pe un circuit, dar se conduce plăcut, mai ales dacă alegi să activezi și modul e-Pedal.

În cazul în care te interesează un SUV electric, mai jos e testul meu cu Mercedes-Benz EQC:

 

 

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account