VIDEO: Noua generație HUMMER debutează cu propulsie pur electrică de 1.000 CP!

GMC reinventează HUMMER-ul sub forma unui pick-up care intră în cursa din noul segment al supertruck-urilor electrice. Va înfrunta nonconformistul Tesla Cybertruck și aduce argumente tehnice și abilități colosale.

În varianta de top dispune de 3 motoare electrice, capabile să livreze 1000 CP. Desigur, tracțiunea este integrală în această configurație, care va fi disponibilă din toamna lui 2021 cu prețuri de la 112.595 de dolari anunțate pentru SUA. Acest model denumit HUMMER EV Edition 1 va demara de la 0 la 96 km/h în aproximativ 3 secunde și va avea o baterie pentru care General Motors estimează autonomie de peste 350 mile (mai mult de 563 km). De asemenea, sistemul de încărcare suportă alimentarea la stații rapide de până la 800 V și 350 kW. Conform constructorului, când Hummer EV este conectat la o asemenea stație rapidă are nevoie de 10 minute penru a acumula energie suficientă pentru parcurgerea a aproape 100 de mile (160 km). Sistemul are și funcție de încărcare a bateriei în timpul decelerărilor și frânărilor.

HUMMER EV va avea o gamă variată. În toamna lui 2022 va fi disponibil cu 3 motoare electrice, 800 CP și autonomie de peste 300 mile (482 km). Prețurile acestui model vor începe de la 99.995 de dolari în SUA. Pentru primăvara lui 2023 este planificată lansarea versiunii Hummer EV 2x, cu 2 motoare electrice, 625 CP, autonomie de peste 300 de mile (482 km) și prețuri de la 89.995 de dolari. În primăvara lui 2024 va urma modelul de bază, cu 2 motoare, 625 CP și autonomie de peste 250 de mile (402 km). Acesta va costa de la 79.995 de dolari.

Desigur, HUMMER EV este înzestrat cu diverse tehnologii și funcții inteligente, care îl fac un off-roader de top. Are tracțiune integrală completată opțional de diferențiale blocante. Ambele punți au standard suspensii independente. Iar opțional se oferă suspensie pneumatică adaptivă automat. Aceasta poate permite reglarea gărzii la sol și are un așa-zis mod de extracție, care ridică garda cu 149 mm pentru a se trece mai ușor peste bolovani, dâmburi și vaduri cu apă.

Pick-up-ul uriaș se descurcă să nu rămână împotmolit și mulțumită funcției CrabWalk. Mai exact, virează din toate cele 4 roți și se poate deplasa pe diagonală, asemeni unui crab. În modul CrabWalk, care este funcțional la viteze mici, roțile din spate ale lui HUMMER EV pot vira cu 10 grade în ambele direcții. Desigur, sistemul său de direcție integrală  îi este foarte util și pentru a-l face ușor manevrabil și în parcări înguste sau pe viraje.

De asemenea, HUMMER EV are pe dedesubt scuturi de oțel care protejează bateria și diferențialul. Și mai poate fi echipat cu sistemul Ultravision. Adică o rețea de camere video rezistente la apă, care sunt montate desubtul mașinii și oferă 18 unghiuri de vedere. Astfel, șoferul vede mereu peste ce trece și evită lovirea sau blocarea mașinii. Camere filmează atât spre fața, cât și spre spatele mașinii, au o funcție de spălare și protecții pentru lentile, care pot fi schimbate.

Apropo de sisteme inteligente de asistare a condusului, HUMMER EV poate fi echipat și cu sistemul Super Cruise. Pe șoselele unde condițiile permit, HUMMER poate rula autonom, fără ca șoferul să țină mâna pe volan și poate face schimbări de bandă automat.

Habitaclul reflectă atât spiritul de aventurier în natură, având materiale rezistente la vreme capricioasă. În plus, panourile plafonului sunt detașabile și transparente (cu tentă fumurie pentru a oferi protecție față de Soare). HMMER EV este și în pas cu standardele infotainment moderne, planța de bord integrând instrumentar de bord digital de 12,3 inch și ecran central de 13,4 inch.

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account