[VIDEO] Rabla 2020: mașini noi sub 10.000 de euro

Rabla 2020 este un program așteptat de toată lumea. De la producători și dealeri, până la clienții aflați în căutarea unei mașini noi pe care să o poată achiziționa cu un discount.

Pentru că în perioada stăm în casă și avem o grămadă de timp pentru căutări pe internet, am făcut un top cu cele mai atractive mașini noi pe care le poți cumpăra cu mai puțin de 10.000 de euro. Beneficiind, bine-nțeles, de programul Rabla 2020. Mai jos poți să urmărești materialul video și, în cazul în care nu ai făcut-o deja, să te abonezi la canalul nostru de YouTube.

 

  1. Bănuiesc că e clar pentru toată lumea că ne limităm la segmentele sub-compacte, iar una dintre cele mai atractive mașini noi pe care le poți cumpăra sub 10.000 de euro este noul Renault Clio. Noi am testat mașina și o să las aici un link către testul video din Portugalia. Revenind, prin programul Rabla 2020 poți avea noul Clio pentru 9.936 de euro, cu TVA inclus. Mașina arată foarte și vine surprinzător de bine echipată. Pentru banii respectivi primești faruri și stopuri full led, pilot automat cu limitator de viteză, asistență la menținerea benzii și la pornirea din rampă, aer condiționat manual, dar și un sistem de sunet cu patru difuzoare, precum și conexiune bluetooth pentru telefonul mobil. Motorul nu este unul care te va da pe spate, dar își face treaba. Doar să nu te grăbești. Puterea maximă a motorizării din ofertă e de 65 de cai-putere, iar cuplul maxim este de 96 Nm. Sprintul de la 0 la 100 km/h durează 17,1 secunde, dar consum mediul declarat este de 4,9 l/100 km. Pentru mine, e surprinzător că poți avea noul Clio sub 10.000 de euro, pentru că știu cât de bună e mașina asta.
  2. Următoarea mașină pe care am ales-o este o reiterație a unui model care nu a avut succesul de piață dorit de Mitsubishi. E vorba despre noul Space Star. Consideră mașina asta ca o alternativă la modele clasice din segment. Pentru 8.265 de euro, vei fi răsfățat cu 71 de cai-putere și 88 Nm, cu un sprint 0-100 km/h în 15,7 secunde, dar și cu un consum mediu de 4,7 l/100 km. Nivelul de echipare e decent și primești, printre altele, banchetă spate rabatabilă fracționat, aer condiționat manual, o priză de 12v, geamuri față electrice, dar și un Radio CD-player cu o conexiune USB și una Auxiliară de jack. Ținând cont de ofertă, eu zic că ăsta e un model de luat în seamă dacă ești în căutarea unei mașini de oraș, polivalentă și puțin altfel.
  3. Urmează singurul model din selecție care o cutie automată. Mă rog, mai degrabă robotizată, dar cât timp are două două pedale, putem să-i spunem automată. E vorba despre Hyundai i10, pe care-l poți avea pentru 8.991 de euro. Știu, e o mașină mică, dar crede-mă că este echipată excelent. În echiparea standard, te bucuri de sistem de asistență la menținerea benzii, de forward collision avoidance, de volan multifuncțional, de pilot automat, de senzori de lumini și de multe altele. Ceea ce, trebuie să recunosc, că sună excelent dacă privești și prețul ofertei. Motorul este tot unul de un litru, dezvoltă 67 de cai-putere și 97 Nm, face suta în 17,3 secunde și promite un consum mixt între 4,4 și 4,8 l/100 km. Dacă nu vrei cutia robotizată, poți opta pentru cea manuală și prețul scade cu vreo 600 de euro. Tot de la Hyundai, sub 10.000 de euro, mai poți avea modelul i20, cu o motorizare ceva mai potentă. Adică un motor de 1,25 litri, cu 84 de cai-putere. Prețul e de 9.193 de euro, iar echipare e și în cazul acesta una generoasă.
  4. Dacă ești în căutarea celui mai mic preț, atunci e clar că trebuie să te îndrepți către Dacia. Pentru că aici găsești un Logan în “seria limitată Plus” pentru 6.950 de euro. Da, da, e o mașină sub 7.000 de euro, echipată cu strictul necesar, care-și va face treaba exclent. În standard ai parte de radio MP3 cu bluetooth și satelitul de comandă oferent, de lumini de zi cu tehnologie LED, dar și de geamuri electrice față și sistem ISOFIX. Motorul este tot de un litri, dezvoltă 74 de cai-putere și 95 Nm, iar suta se întâmplă în 15 secunde. Dacă aș fi în căutarea unei mașini spațioase, cu un buget de criză, Logan-ul e imbatabil. Sigur, tot de la Dacia mai poți alege sub 10.000 de euro și Sandero, dar și noul Logan Stepway.
  5. Următorul model pare că e peste 10.000 de euro dacă intri pe site-ul oficial. Acesta este oferteskoda.ro. Dar, dacă sapi ceva mai adânc, o să găsești că există modele cu livrare imediată sub 10.000 de euro. Mai exact, pentru 9.976 de euro, poți avea o Skoda Fabia echipată cu motorul 1.0 MPI, într-o echipare decentă. Adică primești aer condiționat manual, geamuri electrice față, sistem ISOFIX, dar și garanție extinsă la patru ani. Motorul are trei cilindri, dezvoltă 60 de cai-putere șo 95 Nm, face suta în 16,4 secunde și promite un consum mixt de 5,4 l/100 km. Știind foarte bine cât lucrează Skoda pentru a oferi cel mai bun caracter practic indiferent de model și cât de bine optimizează spațiul disponibil, s-ar putea ca Fabia să fie mult mai abilă decât te-ai aștepta. Totuși, ține cont, că acest preț este valabil în cazul modelelor disponibile deja în stoc la dealeri.
  6. Alte modele disponibile sub 10.000 de euro prin programul RABLA 2020 apar la Suzuki și includ atât Ignis, cât și Swift. Însă site-ul nu e deloc cel mai prietenos și deși cele două modele apar ca fiind sub pargul impus de mine în acest material, pur și simplu nu găsesc informațiile necesare. Dar, dacă te atrage vreunul dintre cele două, ține cont că poți încerca un telefon la unul dintre dealeri.

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account