VIDEO: Noul Hyundai Tucson mizează pe avangardism stilistic și tehnologic

A patra generație Hyundai Tucson păstrează politica prețurilor cât mai accesibile, fiind disponibilă în România de la 20.706 euro (preț prin Programul Hyundai 2020). Dar este mai captivant ca niciodată prin nivelul de avangardă estetică și tehnologică.

De la debutul din 2004, modelul Tucson este cel mai bine vândut model SUV din gama Hyundai. Popularitatea sa este impresionantă, fiind comercializat în peste 7 milioane de exemplare, pe parcursul a 3 generații. Iar Europa este o piață esențială pentru Tucson, fiind vândut aici în 1,4 milioane de unități. Acum cum este rândul celei de a patra generații să pornească un nou capitol de succes. Și, având deja o reputație solidă, noul Hyundai Tucson mizează mai mult ca niciodată pe avangardism stilistic și tehnologic.

Lucrul acesta este cât se poate de evident de la prima privire. Fiindcă SUV-ul se remarcă în mult disputatul segment al SUV-urilor compacte printr-o nouă temă de design, denumită „Parametric Dynamics”. Poate suna sofisticat. Și chiar așa și arată, mulțumită luminilor de zi integrate în elementele angulare care formează grila frontală. Drept rezultat, aceste fațete angulare creează un efect luminos asemănător cu felul în care lucesc pietrele prețioase. Practic, Hyundai a găsit o configurare originală pentru dispunerea luminilor de zi. Și este apreciabil acest lucru, deoarece Tucson se va distinge clar în aglomerația de SUV-uri. De asemenea, designul exterior este definit și de aripile roților, care sunt puternic reliefate, contribuind la un look care inspiră robustețe și dinamism.

Hyundai a prezentat și primele imagini cu varianta Tucson N Line, care va avea elemente de stil menite să amplifice caracterul sportiv, completate de o paletă de culori dedicată. Linia N are drept sursă de inspirație divizia de performanță Hyundai N, iar noul Tucson este al 7-lea model al gamei din Europa care dispune de acest nivel de echipare, după i10, i20, i30 (hatchback, wagon și fastback) și Kona. Mai multe imagini și informații detaliate despre noul Tucson N Line vor fi oferite de Hyundai în curând.

În cazul habitaclului s-a mizat pe linii armonioase și simetrie. Zona centrală a planșei de bord se desfășoară pe verticală precum o cascadă și integrează ecranul tactil de 10,25 inch al sistemului infotainment. În plus, s-a renunțat la butoane. De altfel, noul Tucson este și primul model Hyundai care are o consolă centrală care funcționează complet ca un ecran tactil, prin intermediul căruia se acționează inclusiv funcțiile de climatizare. Și instrumentarul de bord este digital și configurabil, având tot 10,25 inch în diagonală, ca și ecranul central.

Sistemul infotainment oferă conectivitate extinsă, fiind compatibil Apple CarPlay și Android. Nu lipsesc încărcarea wireless pentru smartphone, sistemul audio premium KRELL. Iar clienții beneficiază și de funcțiile accesibile prin aplicația Bluelink, precum localizarea mașinii, blocarea și deblocarea portierelor, verificarea nivelului de combustibil disponibil etc. Noul Hyundai Tucson oferă și funcția Last Mile Navigation. Când mașina este parcată la o distanță cuprinsă între 200 de metri și 2 kilometri față de destinație, atunci funcția Last Mile Navigation poate fi activată pentru a continua ghidarea oferită de navigație pe smartphone, prin intermediul aplicației Bluelink.

O altă funcție inteligentă oferită de Hyundai Tucson este Rear Sleeping Mode. Aceasta permite șoferului și pasagerului din dreapta sa să asculte muzică, fără ca sistemul audio să redea muzica și către locurile din spate, când ocupanții banchetei dorm.

Impresionantă este și lista de sisteme inteligente pentru asistarea condusului. Noul Hyundai Tucson dispune de sistem de frânare automată în cazul detectării unei potențiale coliziuni. Acesta este capabil să detecteze automobile, pietoni și bicicliști și include acum și funcția de prevenire a coliziunilor în intersecții.

Tucson frânează și pentru evitarea coliziunilor cu automobilele care se apropie din unghiul mort în timpul schimbării benzii de mers, sau când face manevre în marșarier.

Nu lipsesc sistemul care corectează direcția, pentru menținerea automată a benzii de rulare, precum și sistemele care avertizează când șoferul dă semne de oboseală sau când nu observă că vehiculul din față s-a repus în mișcare. Un alt ajutor pentru atenția șoferului este sistemul care recunoaște semnele de circulație și afișează limitările de viteză. Iar atunci când este staționar, Tucson avertizează pasagerii, dacă aceștia doresc să deschidă portierele când se apropie un alt vehicul. De asemenea, rețeaua de camere video oferă o vedere împrejurul automobilului, sporind vizibilitatea.

Hyundai subliniază că, în premieră pentru un SUV compact, sistemul de asistență pentru condusul pe autostradă ajustează automat viteza și menține distanța în raport cu vehiculul din față, precum și banda de rulare. Pe timp de noapte își dovedește utilitatea sistemul de comutare automată între faza scurtă și faza lungă a farurilor, pentru a se evita deranjarea celorlalți participanți la trafic.

Toate aceste sisteme inteligente de asistare a condusului completează echiparea cu 7 airbag-uri. Printre acestea se numără și airbag-ul care se umflă între scaunele din spate, pentru a nu permite lovirea șoferului cu pasagerul din dreapta sa.

Noul Tucson se poate mândri și pentru că are cea mai electrificată gamă de motorizări din segmentul SUV-urilor compacte. De asemenea, vor fi propuse nu mai puțin patru variante de transmisii, în funcție de fiecare motorizare.

Pentru început, vârful de gamă este o propulsie hibridă. Aceasta dezvoltă 230 CP și 350 Nm și include un motor turbo pe benzină T-GDI de 1,6 litri (cu injecție directă), un motor electric de 44,2 kW și o baterie litiu-ion polimer cu capacitate de 1,49 kWh. Propulsie hibridă poate fi configurată cu tracțiune la 2 sau 4 roți și este cuplată la o transmisie automată cu 6 trepte.

În 2021 gama va fi oferită și o propulsie plug-in hybrid care integrează motorul pe benzină 1.6 T-GDI. Acesta va livra 265 CP.

Dar debutul comercial va cuprinde deja o varietate de propulsii cu sistem mild hybrid de 48 de volți, care utilizează un starter generator pentru a susține motoarele cu ardere internă.

Motorul 1.6 T-GDI Smartstream este propus cu sistem mild hybrid în variante de 150 sau 180 CP. pentru versiunea de 150 CP este disponibilă doar configurația cu tracțiune la o singură punte. Dar clienții pot opta pentru o transmisie automată cu 7 trepte și ambreiaj dublu, sau noua transmisie manuală inteligentă (iMT) cu 6 trepte.

Aceasta funcționează electronic și contribuie la reducerea consumului de combustibil, decuplând motorul de transmisie după ce șoferul eliberează accelerația în timp ce conduce cu viteză constantă. Drept urmare, mașina rulează în modul coasting. Deși propulsorul este oprit, treapta de viteză selectată de șofer rămâne cuplată. Deci, când șoferul apasă din nou accelerația sau frâna, motorul repornește cu transmisia fiind în aceeași treaptă aleasă anterior. Repornirea motorului se face imediat, mulțumită sistemului Mild Hybrid Starter Generator (MHSG). Hyundai mai subliniază că transmisia repornește motorul în poziție neutră (cu un ambreiaj deschis), dacă șoferul apasă pedala ambreiajului pentru a schimba viteza sau dacă viteza vehiculului este prea mică pentru viteza cuplată curentă.

Pentru motorizarea 1.6 T-GDI Smartstream de 180 CP clienții pot alege configurația cu tracțiune față și cutia de viteze manuală iMT cu 6 trepte, sau tracțiune integrală și transmisia automată cu 7 trepte și ambreiaj dublu.

Și motorizarea diesel 1.6 CRDi a adoptat sistemul mild hybrid. Dezvoltă 136 CP și este cuplată doar cu transmisia automată cu 7 trepte. Dar poate fi aleasă în configurație cu tracțiune la puntea față sau integrală.

Propulsorul 1.6 T-GDI Smartstream va fi oferit și fără sistem mild hybrid, caz în care produe 150 CP. Iar eficiența și performanțele pe care le livrează sunt susținute și de faptul că are un sistem care controlează durata deschiderii și închiderii supapelor, în funcție de condițiile de rulare. Acestă motorizare va fi cuplată cu o transmisie manuală cu 6 trepte și va fi disponibilă și cu tracțiune integrală.

Nu în cele din urmă, gama de motorizări va include diesel-ul 1.6 CDRi fără sistem mild hybrid. Propulsorul va dezvolta astfel 115 CP și va fi propus doar cu tracțiune la puntea față și cu transmisie manuală cu 6 trepte.

Noul Hyundai Tucson este a 3-a generație a SUV-ului compact care va fi produsă de Hyundai în Europa, la uzina sa din Nošovice, Republica Cehă. Spre finalul lui 2020, Tucson va fi disponibil în rețeaua Hyundai din Europa, mai întâi cu motorizările hibrid, diesel și benzină, inclusiv mild hibrid  de 48 V. Iar gama va fi completată la începutul lui 2021 cu versiunea plug-in hybrid și echiparea N Line.

În România, noul Hyundai Tucson este disponibil la debut cu variantele de echipare Comfort, Style, Premium și Luxury, în funcție de motorizare. Iar gama de propulsoare oferită la start în țara noastră cuprinde 1.6 T-GDI Smartstream, 1.6 T-GDI Smartstream mild hybrid, precum și varianta hibridă cu 230 CP.

Modelul de bază are propulsor pe benzină de 1,6 litri, fără sistem mild hybrid și 150 CP, și este dotat cu tracțiune față și cutie de viteze manuală. Prețurile sale pentru nivelul de echipare Comfort pornesc de la 20.706 euro, prin Programul Hyundai 2020. Pentru acest motor, tracțiune integrală este oferită cu echiparea Style și transmisia manuală, de la 24.395 de euro prin Programul Hyundai 2020.

Motorizarea mild hybrid pe benzină, de 1,6 litri și 180 CP, este oferită de la 27.370 de euro prin Programul Hyundai 2020, având ca dotare de bază tracțiune integrală, transmisia automată cu 7 trepte și ambreiaj dublu și nivel de echipare Style. Cutia de viteze manuală și tracțiunea la o singură punte nu figurează momentan în lista de prețuri.

Modelul Hyundai Tucson hibrid, cu 230 CP și motor pe benzină de 1,6 litri, este propus doar cu tracțiune integrală. Prețurile sale pornesc de la 30.940 de euro prin Programul Hyundai 2020, respectiv de la 29.030 de euro prin Programul Remat 2020.

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account