[VIDEO] Test BMW Seria 2 Active Tourer: monovolumul perfect?

Am testat noul BMW Seria 2 Active Tourer, în versiunea 220i, și pot spune fără emoții că aceasta este surpriza anului. Una foarte plăcută.

Noul BMW Seria 2 Active Tourer are în spate experiența primei generații. Cu peste 430.000 de unității vândute, primul monovolum BMW a avut un succes de piață surprinzător. Și e clar că noua generație a înțeles exact ce are de făcut pentru a se vinde într-un segment de piață masacrat de crossovere și mini-SUV-uri. Sunt multe de vorbit și scris, așa că cel mai bine ar fi să-i dai un play clipului de mai jos. Și, în cazul în care nu ai făcut-o deja, abonează-te la canalul nostru de YouTube.

În versiunea 220i, noul Seria 2 Active Tourer are un motor de 1,5 litri. Cu trei cilindri. Plus tehnologie mild-hybrid, pe arhitectură de 48v. În total, ai 170 de cai-putere și 280 Nm, dar și un sprint de la 0 la 100 km/h în doar 8,1 secunde. Iar transmisia automată, cu dublu ambreiaj și șapte trepte, este oferită în standard. Dacă iei în calcul și dotările oferite în standard, dar și calitatea interiorului, prețul de listă de 33.373 de euro nu mai pare mare. Dar, așa cum zic și în materialul video, trebuie să vezi pe viu interiorul mașinii pentru a înțelege cât de bine e construit.

Ținuta de drum a mașinii e fantastică. Noua suspensie față, noul sistem de frânare și noua direcție sunt exact ce ar trebui să fie pentru un BMW. Și nu neapărat unul cu pretenții de MPV. Dar, până la urmă, un Active Tourer trebuia să păstreze, măcar declarativ, ADN-ul bavarez. Dar îl completează cu un caracter practic surprinzător și cu un design interior fabulos.

Ai portbagaj mare, bancheta rabatabilă și culisantă, porturi, prize și buzunare peste tot. Și tind să cred că noul Active Tourer țintește clar și către Volkswagen Golf. Asta chiar dacă prețul de listă e mai mare cu vreo 7.000 de euro. Și mă refer la motorizări similare. Adică 1.5 eTSI cu DSG. Pe de altă parte, dacă adaugi opțiuni pe Golf cât să egaleze standardul oferit de BMW… diferența se topește. Nu de tot, dar suficient de mult cât să iei în calcul bavarezul.

 

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account