[VIDEO] Test Mercedes-Benz C 220 d 4MATIC: curs de eleganță

Am testat Mercedes-Benz C 220 d 4MATIC, în linia de echipare Avantgarde și concluziile sunt cât se poate de simple.

Testul complet cu Mercedes-Benz C 220 d 4MATIC poate fi văzut mai jos, printr-un simplu play. Și, dacă încă nu te-ai abonat la canalul nostru de YouTube, nu uita să o faci.

Rivalitatea din trioul German de sedanuri premium e veche de când lumea. Și, cu trecerea timpului, fiecare dintre cei trei producători și-a ales atributele definitorii. Și-a perfecționat punctele forte și îmbunătățit “concurentul” odată cu fiecare generație nouă și fiecare facelift. Tradițional vorbind, BMW Seria 3 a fost mereu atletul, Mercedes-Benz Clasa C a fost mereu confortul, iar Audi A4… e bine, A4 a fost tipul ăla care îmbracă uneori ținuta de jogging, dar care se simte mai bine la costum.

La jumătatea anului trecut noul Clasa C și-a făcut apariția din postura de best-seller al mărcii în ultimii zece ani. Cu peste 10,5 milioane de exemplare vândute în acest segment, Clasa C trebuia să ducă tradiția mai departe și a ales să facă asta devenind, în esență, un baby S Class. Sigur, comparativ cu generația precedentă, spațiul interior a crescut considerabil, designul este mai cursiv ca niciodată, dar tehnologia de la bord este cea care definește, acum, acest sedan. Plus, în cazul de față, unul dintre cele mai puternice motoare diesel, cu patru cilindri, din lume. Aaa, și să nu uit de faptul că transmisia automată cu nouă trepte este standard, indiferent de motorizarea aleasă. 

Revenind însă la Mercedes-Benz C 220 d 4MATIC, e clar că vorbim despre o configurație care știe exact ce vrea să îi ofere celui de la volan. C 220 d 4MATIC este motorizarea pe care o alegi rațional, când știi că drumurile pe care le ai de făcut sunt lungi și dese. Cu 200 de cai-putere și 440 Nm, motorul este ajutat de un starter-generator capabil să contribuie cu 15 cai-putere și 200 Nm. Și acesta este, de altfel, primul diesel din lume cu o astfel de soluție de hibridizare integrată. Cu sistemul 4MATIC și transmisia 9G-Tronic, mașina accelerează de la 0 la 100 km/h în 7,4 secunde. Viteza maximă este 239 km/h. Iar consumul mediu este de sub 5 l/100 km. Dar, datele seci sunt departe de a fi definitorii pentru acest Clasa C. 

În momentul în care ai urcat la volan, înțelegi exact de ce Clasa C a ajuns să fie denumit baby-S. Scaunele moi și confortabile, cele două display-uri superbe și modul în care interiorul acesta este desenat și construit te invită să petreci timp în liniște și confort deplin. Iar în configurația de față, cu jantele pe 17 inch, mașina plutește pe drum filtrând și ținând departe orice inconvenient care te-ar putea deranja. Lina de echipare Avantgarde ajută din plin aromonizarea tuturor caracteristicilor mașinii. Fără îndoială, ai putere și cuplu din plin. Direcția e rapidă și precisă. Frânele sunt ireproșabile. Dar, din punctul meu de vedere, tot ce contează aici e confortul. Și îl ai din plin. E greu de descris în cuvinte, dar, pe scurt, acest Clasa C este definitoriu pentru ceea ce rafinamentul și confortul ar trebui să însemne într-un sedan premium. 

La fel de confortabilă, din punct de vedere financiar, este și soluția de leasing operațional disponibilă prin Mercedes-Benz Financial Services. Am făcut o simulare de cost și, cu avans zero la sută, pentru o sumă lunară de 1.021 de euro, fără TVA, poți folosi acest Clasa C. Mai mult, în această chirie lunară sunt incluse reviziile simple, asigurarea CASCO, impozitul, rovinieta, precum și înmatricularea. Desigur, oferta este limitată în funcție de disponibilitatea în stoc, dar detalii suplimentare poți afla la toți partenerii oficiali Mercedes-Benz din țară.

De altfel, în configurația testată, cu tot cu dotările opționale, mașina are un preț de listă de 50.152 de euro, fără TVA. Adică 59.781 de euro, cu TVA inclus. Și primești acest interior fabulos. Lăsând puțin la o parte cele două display-uri, detaliile de aici sunt superbe. Gurile de ventilație, inserțiile de lemn și aluminiu, fețele portierelor îmbrăcate în piele sau plafonul îmbrăcat în stofă neagră sunt doar o mică parte din ce are de oferit Clasa C. 

Iar pentru că interacțiunea cu toate sistemele mașinii se face prin intermediul display-ului central și al celui de bord, tehnologia de la bord completează superb calitățile tradiționale ale unui Clasa C. Nu are sens să vorbesc despre rezoluții, despre Apple CarPlay sau navigație cu realitate augmentată pentru că totul, dar absolut totul, din ce are de oferit noul sistem Mercedes-Benz User Experience este aproape perfect. 

Pentru mine personal, aceasta este configurația optimă pentru un Clasa C în cazul în care rafinamentul, confortul și liniștea de la bord sunt atributele care primează. Pentru că aceasta mașină știe să ți le ofere fără niciun compromis. 

Dacă te interesează o variantă mai puternică, versiunea C 300 d ar putea fi alegerea optimă:

 

 

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account