VIDEO: Noul Nissan Patrol NISMO este dedicat cu 428 CP pentru Orientul Mijlociu

Anul acesta se împlinesc 7 decenii de când a început să se scrie istoria modelului Nissan Patrol. Iar unul dintre modelele speciale care marchează acest an aniversar este versiunea cu facelift a lui Nissan Patrol NISMO.

SUV-ul preparat de marca de performanță NISMO a constructorului japonez a fost dezvăluit în forma sa actualizată, care este dedicată pieței din Orientul Mijlociu. NISMO a amplificat abilitățile dinamice ale marelui SUV. Suspensiile sunt recalibrate și beneficiază de amortizoare Bilstein, ceea ce a optimizat caracterul sportiv și manevrabilitatea.

De asemenea, versiunea cu facelift a lui Nissan Patrol NISMO a primit îmbunătățiri esențiale la nivelul aerodinamicii. De exemplu, spoilerul frontal include acum prize de aer despre care Nissan spune că anulează portanța aerodinamică. Un nou eleron posterior la nivelul plafonului face mai cursivă trecerea aerului, roțile sunt mai ușoare cu 4,5 kilograme, per total, iar sistemul de frânare este mai performant multumită sistemul de răcire optimizat, iar structura mașinii a fost ranforsată. Toate acestea asigură un control dinamic mai bun la viteze ridicate.
Acest plus de precizie adus ținutei dinamice permite fructificarea mai bună a celor 428 CP și 560 Nm generați de motorul V8 aspirat, de 5,6 litri. Acest motor este calibrat de de aceeași echipă legendară de ingineri care construiesc manual motoarele modelului Nissan GT-R la uzina din Yokohama.

Din punct de vedere stilistic, Nissan Patrol NISMO etalează foarte evident caracterul inspirat de motorsport. Lumina de ceață cu LED din spoilerul spate este inspirată de cea a monoposturilor Nissan de Formula 1. Aceasta sporește vizibilitatea, având o lumină la fel de puternică precum cele care se aprind în timpul frânării. Impozantul SUV are blocuri optice redesenate și o grilă V-Motion proporționată pe măsură, care se distinge prin meșă și sigla NISMO. Potrivite cu statura lui Nissan Patrol și cu stilul sportiv al versiunii NISMO sunt și jantele de 22 de inch din aluminiu.

La interior, Alcantara, un material folosit în mod tradițional în motorsport, acoperă volanul și parțial tapițeria scaunelor. De asemenea, sistemul infotainment cu interfață digitalizată a fost modernizat, astfel că oferă conectivitate prin Apple CarPlay, încărcare wireless pentru smartphone și USB-uri de tip A și C. Confortul a fost îmbunătățit prin noul sistem de climatizare și prin creșterea izolării fonice și reducerea vibrațiilor structurale.

Nu în cele din urmă, Nissan Patrol NISMO a primit și o nouă suită de sisteme inteligente pentru asistarea condusului. Acestea sporesc siguranța cu funcții precum cele de frânare automată, care detectează și pietoni.

În funcție de piața în care este comercializat, Nissan Patrol NISMO are prețuri care pornesc de la circa 105.000 de dolari cu TVA inclus. Comercializarea demarează în aprilie 2021 în Orientul Mijlociu.

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account