[VIDEO] Test Mercedes-Benz GLA 200 d 4MATIC: alegerea corectă?

Am testat Mercedes-Benz GLA în versiunea 200 d 4MATIC pentru a ne da seama dacă acest tip de motorizare rămâne fezabil în contextul actual. 

Mercedes-Benz GLA este mezinul familiei de SUV-uri, dar asta nu-l împiedică deloc din a prelua caracterul fraților mai mari. Testul e mai jos, la doar un play distanță. Ca de obicei, dacă încă nu te-ai abonat la canalul nostru de YouTube, nu uita să o faci:

Cel mai mic membru al familie de SUV-uri Mercedes-Benz știe exact ce are de făcut în acest segment de piață. Dimensiunile sale exterioare sunt suficient de compacte pentru a se integra perfect în mediul urban, dar în interior vei descoperi suficient de mult spațiu încât să nu simți nevoia de mai mult. Pe locurile din spate se poate sta confortabil, iar în portbagaj vei descoperi un spațiu amplu, cât să umpli un volum de 435 de litri. 

În configurația de față, GLA 200 d 4MATIC, are un motor diesel, de doi litri, ce dezvoltă 150 de cai-putere și 320 Nm. Transmisia este una cu opt trepte și dublu ambreiaj, astfel că sprintul de la 0 la 100 km/h durează 8,9 secunde. Mai mult, sistemul de tracțiune integrală e prezent pentru un plus de aderență și de confort sufletesc. Mai ales că, odată cu sistemul 4MATIC, primești și un pachet dedicat pentru deplasarea în off-road ușor. Suficient, cât să nu-ți faci nicodată grijă pe drumuri acoperită cu zăpadă sau atunci când vrei să te aventurezi pe un drum forestier ușor. Și evident, când vine vorba despre sisteme de asistență și despre siguranță, GLA le are pe toate.

Prețul de listă pentru acest model, incluzând aici dotările opționale, este de 44.793 de euro fără TVA. După o simulare de cost prin serviciile de leasing operaționale gândite de Mercedes-Benz Financial Services, reiese că poți avea un GLA 200 d 4MATIC pentru o chirie lunară de 916 euro, fără TVA. Incluse în acest cost sunt reviziile simple, asigurarea CASCO, înmatricularea, rovinieta, precum și impozitul. Iar avansul este de 0%. Practic, folosești mașina plătind o chirie lunară și nu mai ai deloc grija costurilor suplimentare pe care le implică, în mod normal, deținerea unei astfel de mașini. Trebuie să puntez însă faptul că această ofertă este disponibilă până în final de noiembrie și e valabilă, evident, în limita stocului disponibil.

De la volan, GLA 200 d 4MATIC este o mașină foarte plăcută, ușor de condus și, nu în ultimul rând, foarte confortabilă. Interiorul tipic pentru Mercedes-Benz este frumos, solid și e cam greu să te plângi de calitatea materialelor din interior. De fapt, în general, e greu să-i găsești defecte acestei mașini. Este un model premium din toate punctele vedere. Cele doua display-uri, aparent unite, funcționează perfect în tandem, iar modalitățile de personalizare sunt în număr uriaș. 

Dacă ești de părere că un sedan e alegerea mai potrivită, aruncă un ochi pe testul cu Mercedes-Benz Clasa C 220 d 4MATIC:

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

sau

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Create Account