[VIDEO] Noul Renault Clio V: toate informațiile necesare

[VIDEO] Noul Renault Clio V: toate informațiile necesare

Acum câteva zile am zburat până la Paris pentru a sta de vorbă cu noul Renault Clio V. Și pentru a afla toate informațiile esențiale despre cel mai vândut model din segmentul B.

Noul Renault Clio V continuă povestea de succes a celor patru generații anterioare. Și, cu peste 15 milioane de unități vândute la nivel mondial în cei aproape 30 de ani de carieră, noul Clio pleacă de la premise foarte bune. Pe lângă detaliile legate de ce înseamnă designul exterior și interior al noului model, am aflat o grămadă de informații esențiale. Printre ele se numără gama de motorizări pe care noul Renault Clio V o va avea, cum vor fi împărțite transmisiile între aceste motorizări și, mai important, cum vor implementa francezii tehnologia hibridă la bordul acestui model. Partea cea mai bună e aceea că am fost printre primii care au văzut pe viu mașina și care au avut acces la informațiile despre noul Renault Clio V, așa că putem să fim printre primii care le facem publice.

În continuare, poți vedea clipul video pe care l-am realizat într-un studio din Paris cu noul Renault Clio V:

La capitolul motorizări, versiunile de bază vor avea propulsorul 1.0 SCe, adică un motor pe benzină, normal aspirat, cu trei cilindri. Acesta va veni în două versiuni de putere – 65 sau 75 CP – și va fi cuplat exclusiv unei transmisii manuale cu cinci trepte. Aceeași motorizare primește însă și ajutorul supraalimentării și, în versiunea 1.0 TCe, dezvoltă 100 de cai-putere. În cazul acesta, clienții pot opta fie pentru o transmisie manuală cu șase trepte, fie pentru una automată de tip CVT, numită XTronic. În fine, motorizarea de top pentru noul Renault Clio V va fi 1.3 TCe, în versiunea de 130 de cai-putere. Acestea va putea fi comandată doar în combinație cu transmisia automată cu dublu ambreiaj și șapte trepte. Cei care vor neapărat un diesel, vor avea posibilitatea de a avea propulsorul 1.5 Blue DCi, în două versiuni de putere: 85 sau 115 CP.

Poate cea mai importantă veste legată de noul Renault Clio V este apariția, din 2020, a unei versiuni hibrid. Numită E-Tech Hybrid, aceasta va avea la bază un motor pe benzină, de 1,6 litri, normal aspirat, care va fi ajutat de două motoare electrice. Energia va fi stocată într-o baterie cu o capacitate de 1,2 kWh, iar autonomia electrică va fi de aproximativ doi kilometri. Îmi dau seama că pare puțin, dar trebuie să iei în calcul faptul că noul Renault Clio V E-Tech Hybrid va rula în 80% din timp în modul electric. În mediul urban, desigur! Iar plecările de pe loc vor fi, aproape de fiecare dată, exlcusiv electrice. Ceea ce cu siguranță va duce la o reduce substanțială a consumului și a emisiilor poluante.

Urmărește și clipul nostru cu noua Honda CR-V Hybrid:

Sau poți să urmărești un top 5 cu cele mai tari mașini de oraș care se lansează anul acesta:

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă IN MOTION MEDIA.

Conectează-te folosind datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account