ZVON: BMW iX1 va debuta în 2023 cu două versiuni de propulsie electrică

BMW Group a anunțat în repetate rânduri că până în 2023 gama sa va include 25 de modele electrificate, dintre care măcar 12 vor fi 100% electrice. În acest sens a cofirmat deja că viitoarele generații BMW X1, Seria 5 și Seria 7 vor fi oferite pentru prima oară și în versiuni cu propulsie 100% electrică. Acum, publicația britanică Autocar.co.uk, precum și site-ul BMWBlog.com prefigurează că debutul SUV-ului electric BMW iX1 va avea loc cel târziu în 2023.

iX1 este cel mai plauzibil nume pe care îl poate purta varianta electrică a următorului BMW X1, având în vedere că BMW Group a înregistrat în urmă cu câțiva ani denumirile de la iX1 până la iX9.

De asemenea, BMW Group a confirmat că producţia viitoarei generații BMW X1 va începe în 2022, la uzina din Regensburg (Germania), urmând să fie propus atât cu motorizări cu ardere internă, cât și cu propulsie electrică. Un reper important pentru preconizarea lansării lui iX1 este și faptul că din 2023 uzina BMW Group din Leipzig (Germania) va construi și succesorul lui MINI Countryman, cu motorizare termică, dar şi pur electrică. Este de așteptat ca X1 și Countryman să împartă platforma tehnică, de aceea este de bănuit că BMW iX1 ar putea să fie lansat în 2023.

În ceea ce privește specificațiile lui BMW iX1 nu există la acest moment decât zvonuri precum cele aflate de BMWBlog.com, care prefigurează că SUV-ul ar putea fi oferit cu două variante de motorizări electrice. Modelul de bază ar putea avea un singur motor electric, care ar livra circa 180 CP către roțile punții frontale. Acest motor ar putea fi o evoluție a celui de 184 CP regăsit la BMW i3s. BMWBlog.com prefigurează că ar putea fi oferită pentru iX1 și o configurație cu două motoare electrice și tracțiune integrală. În acest caz zvonurile menționează că sistemul de propulsie ar putea dezvolta aproximativ 250 CP.

Lansarea lui BMW iX1 este necesară pentru constructorul bavarez, fiindcă se va adresa unui segment cu o concurență din ce în ce mai acerbă. Mercedes-Benz a prezentat în februarie 2021 crossover-ul electric EQA și va lansa anul acesta și SUV-ul EQB. Iar Volkswagen pregătește lansarea lui ID.4.

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account