Porsche Taycan Cross Turismo Turbo: rezumat după ROCHARGE

Costă peste 200.000 de euro, dar are 680 de cai-putere și 850 Nm. Și tracțiune integrală și îi trebuie doar 3,3 secunde pentru sprintul de la 0 la 100 km/h. Porsche Taycan Cross Turismo Turbo este, fără îndoială, una dintre cele mai bune mașini construite vreodată. 

Porsche Taycan Cross Turismo Turbo a parcurs puțin peste 1.600 de kilometri în ROCHARGE by Vitesco Technologies. Și, deși pare absurd, vom vorbi puțin despre consum și autonomie. După compilarea datelor acumulate, a rezultat un consum mediu de 23,4 kWh/100 km și o autonomie reală de 360 de kilometri.

Porsche Taycan Cross Turismo

Dar datele acestea sunt aproape irelevante pentru acest Taycan. Din simplul motiv că n-ar trebui să intereseze pe nimeni. Pentru că mașina aceasta se conduce așa cum n-ai crede niciodată că se poate conduce o mașină electrică. Și este un Porsche în adevăratul sens al semnificației mărcii.

Sună copilăresc să faci orice analogie cu un 911, dar e imposibil să nu ajungi cu gândul acolo. În Taycan ai direcție, suspensie și frâne cum probabil nicio altă mașină electrică nu are. Și mai ai un interior fabulos, dar și putere uriașă. Taycan nu este doar o mașină electrică împinsă la extrem. Este un automobil perfect, care nu face compromisuri și care știe exact ce așteptări are cel care se gândește să lase 200.000 de euro să zboare în conturile Porsche.

Dacă stai să te gândești la datele de consum și autonomie obținute de noi, înțelegi că Taycan Cross Turismo Turbo se încadrează perfect în ceea ce așteaptă un client Porsche. Pentru că, în definitiv, nici un 911 nu e o mașină pe care să conduci mai mult de 300-400 de kilometri fără pauză. Și pentru că se poate încărca de la stații ultra-rapide cu până la 270 kW, plinul de baterie s-ar putea să nu fie cu mult mai lent decât un plin de benzină.

ROCHARGE 2023 a avut următorii parteneri:

Green partner: Autonom România
Tehnologizat de Server Config
Pus pe șosea de Michelin România
Încărcat de Enel X, Renovatio, Moon România și Mol Plugee.

În cazul în care te interesează un test cu noul BMW i5 M60 xDrive, mai jos e testul complet. 

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

sau

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Create Account