[VIDEO] Am testat un cal…

Există momente în viața fiecăruia dintre noi când rutina își spune cuvântul. Și atunci încerci să faci diferit. În cazul nostru, să testăm un cal.

În primul rând, trebuie să le mulțumim celor de la Equestria pentru că ne-au făcut pe plac și pentru că ni l-au împrumutat pe Guliver. Așa că dacă și tu vrei să testezi un cal, poți da o fugă până la acest club de echitație și sigur nu o să-ți pară rău. În al doilea rând, cu toții știm că puterea se măsoară în cai-putere. Dar, câtă putere are, de fapt, un cal? Ei bine, un cal nu are un cal-putere. În teorie, un cal are o putere maximă de 14,9 cai-putere. În fine, povestea e lungă și complicată, așa că o să fac un rezumat. Unitatea de măsură pe care o folosim pentru a exprima putere a fost inventată de Jame Watt, undeva în jurul anului 1.800. Legenda spune că ideea a venit în urma utilizării poneilor pentru a scoate cărbunele din mină, cu ajutorul unui sistem de pârghii. Un cal-putere, ca unitate de măsură, echivalează cu 0,7457 kW. De aici și puterea trecută în kW în taloanele mașinilor. Ca o paranteză, puterea maximă a unui om ajunge, în medie, la 5 cai-putere. În fine, mai jos ai testul nostru cu un cal. Evident, dacă încă nu te-ai abonat la canalul nostru de YouTube, o poți face chiar acum. E gratis 🙂

În cazul în care vrei totuși și un test cu ceva mai mulți cai-putere, să știi că avem. Așa cum e cel cu Rolls-Royce Cullinan:

 

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account