[VIDEO] Afacerea viitorului: Stațiile de încărcare mobile pentru mașini electrice

Dacă ți se termină bateria mașinii electrice în mijlocul drumului, n-are cum să-ți aducă cineva o canistră de electricitate. Singura salvare este să chemi o platformă pentru a o tracta. Tocmai din motivul ăsta a apărut o nouă afacere, care propune o soluție logică: stațiile de încărcare mobile pentru mașini electrice.

Cât timp tu stai la birou sau la cumpărături, o stație de încărcare mobilă vine unde ai parcat mașina și îi reîncarcă bateria. Astfel, salvezi timp prețios, precum și nervii pe care îi consumi căutând mereu o priză liberă la stațiile fixe de încărcare. Adevărul este că, dacă vrem să accelerăm vânzările de mașini electrice, nu putem aștepta până când va fi construită câte o stație de încărcare fixă la fiecare colț de stradă. A fost logic că va fi eficient să aducem cumva curentul la mașină, decât să căutăm cu mașina prize libere având mereu teama că ni se termină bateria.

Volvo și Volswagen sunt două dintre companiile care au pariat serios pe viitorul acestei afaceri. Volvo a devenit deja acționar la o companie specializată în stații mobile numită FreeWire Technologies, iar Volkswagen lansează anul acesta proiectul pilot pe același tip de serviciu. În ambele cazuri utilizatorii vor accesa serviciile de încărcare folosind o aplicație de smartphone.

Urmărește clipul nostru de mai jos și află cam tot ce trebuie să știi despre stațiile de încărcare mobile:

Urmărește și comparativul video dintre noul BMW X3 și noul Volvo XC60:

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

sau

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Create Account