Aici o să vorbim despre noul VW T-Roc Cabrio și despre cât „rost” are o astfel de mașină. Volkswagen a renunțat la Beetle, la EOS și la Golf-ul Cabrio, așa că avea nevoie de o decapotabilă în portofoliu. Mie-mi plac cabrioletele, însă nu sunt sigur că un SUV e cea mai bună alegere. Mai ales unul care nu te va duce prea departe în off-road. Dar, cu un ochi aruncat spre Evoque Cabrio și cu unul în istoria mărcii, Volkswagen a decis că un soft-top ar sta cel mai bine pe un SUV compact. Mai ales că mașina e relativ accesibilă. Pentru o decapotabilă.
Urmărește clipul de mai jos și spune-ne ce crezi despre noua mașina a celor de la Volkswagen. Iar în cazul în care nu te-ai abonat încă la MotorVlogTV, nu uita să o faci.
În momentul de față, gama de motorizări e destul de rstrânsă pentru noul VW T-Roc Cabrio. De fapt, sunt disponibile doar două propulsoare, ambele pe benzină. Prețul de listă pentru VW T-Roc Carbio pleacă de la 25.418 de euro, cu TVA inclus, în echiparea STYLE. Motorul este 1.0 TSI, dezvoltă 115 cai-putere la 5.000 de rotații pe minut și un cuplu de 200 Nm, între 2.000 și 3.500 de rotații pe minut. Cei trei cilindri ai motorului de 999 de centrimetri cubi sunt cuplați unei cutii manuale cu șase trepte, așa că mașina face suta în 11,7 secunde și atinge o viteză maximă de 187 km/h. E clar că nu vei ajunge repede niciunde cu motorizarea asta, dar de cele mai multe ori, într-un cabrio nu te grăbești. Cealaltă versiune însă cred că e ceva mai potrivită. Adică 1.5 TSI, cu 150 de cai-putere și 250 Nm, care poate fi cuplat fie unei manuale cu șase trepte, fie unei cutii automate cu dublu ambreiaj și șapte trepte. În cazul acesta, sprintul de la 0 la 100 km/h durează 9,6 secunde, iarr viteza maximă e de 205 km/h. Dacă optezi pentru versiunea 1.5 TSI cu tot cu automata, prețul de listă este de 30.951 de euro, cu TVA inclus, tot în echiparea STYLE. Dacă vrei un design mai sportiv, poți alege versiunea de echipare R-Line, disponibilă doar cu 1.5 TSI și care adaugă vreo 5.000 de euro la prețul versiunii STYLE.
Urmărește și prezentarea noastră pentru noua Skoda Octavia.
Dacă ar fi să aleg un VW T-Roc Cabrio, deși nu cred că aș alege genu’ ăsta de SUV cabrio, aș alege cea mai ieftină variantă. Adică motorizarea de un litri, cu manuală, pentru 25.418 euro. Cred că e cea mai onestă alegere. După care m-aș răzgândi imediat, pentru că Mazda MX-5, cu soft-top, cu 132 de cai-putere și manuală cu șase trepte, costă 24.990 de euro. Și sigur m-aș distra și m-aș simți mult mai bine în roadsterul nispon, decât la volanul unui SUV cabrio. Știu că nu sunt modele comparabile, însă ambele sunt niște mofturi… În fine, pe de altă parte, dacă vrei o decapotabilă cu patru locuri, pe care să o folosești împreună cu toată familia și nu vrei să bagi mâna prea adânc în buzunar, atunci nu prea ai alternativă. Așa că da, înțeleg oarecum rostul lui T-Roc Cabrio.
Fiind într-o configurație 2+2, T-Roc Cabrio poate găzdui în spate doi copii care sigur se vor bucura de experiența unei plimbări sub cerul liber. Volumul portbagajului este de 284 de litri, indiferent de poziția de plafonului textil. Cu o lungime totală de 4.268 de milimetri și cu un ampatament de puțin peste 2,6 metri, sunt destul de sigur că VW T-Roc Cabrio e o variantă optimă pentru o escapdă de weekend, la mare sau la munte, cu întreaga familie. Tot în interior primești tot ce are mai bune Volkswagen în materie de sisteme de infotainment și multimedia. Instrumentarul de bord digital este opțional, dar eu cred că arată extrem bine. Are o diagonală de 26 de centrimetri, o rezoluție de 1.280 cu 480 de pixeli și îți oferă un control suplimentar asupra diferitelor moduri de afișaj. Prețul este de 417 euro, dar ești obligat să îl iei împreună cu sistemuld e navigație Discover Media, care costă 880 de euro. Display-ul central de 16,5 centrimetri este oferit în standard, indiferent de versiune. Dar dacă ai optat pentru Digital Cockpit și Discover Media, primești un display uriaș, de 20,3 centrimetri care mărește suprafața digitală de la bord. Conexiunea Apple CarPlay este și ea opțională și costă 205 euro, dar, din nou, e o dotare pe care o vrei în mașină. O altă dotare opțională interesantă este sistemul de sunet Beats, cu șase difuzoare și subwoofer. Mai ales că e doar 417 euro. Altfel, în standard primești destul de multe, cât să fii mulțumit. Iar lista include pilot automat adaptiv, frână de mână electrică, sistem de frânare automată, asistență la menținerea benzii, dar și senzorii de parcare față/spate și senzorii de lumini și ploaie. Tot în standard ai și aer condiționat manuală, climatizarea automată pe două zone fiind opțională, pentru 214 euro.