Bentley Bentayga Speed: cel mai rapid SUV de pe planetă?

La doar câteva zile după ce am făcut un top 5 cele mai rapide SUV-uri din lume, Bentley Bentayga Speed își face apariția și își însușește acest titlu.

Bentley Bentayga Speed vrea să-și detroneze verișorul din partea tatălui, adică pe Lamorghini Urus, și să devină cel mai rapid SUV aflat în producția de serie. Iar argumentele sale sunt destul de bune. Cu un W12 de 6,0 litri sub capotă, Bentley Bentayga Speed se încalță cu roți pe 22 inch, se echipează cu frâne carbon-ceramice și primește în plus câțiva căluți.

Mai exact, noua versiunea vine cu 635 de cai-putere și 900 Nm. Evident, mașina zburdă liniștită în 3,9 secunde de la 0 la 100 km/h și atinge o viteză maximă de 306 km/h. Prin comparație, Lamborghini Urus atinge doar 305 km/h, dar face suta în 3,6 secunde. Nu-i așa că luptele fraticide sunt interesante?

Pentru a-și exprima puterea și prin design-ul exterior, Bentley Bentayga Speed are faruri cu tentă închisă, pragurile laterale sunt vopsite în culoarea caroseriei, iar în spate dovada vitezei vine de la un eleron subtil. În interior, vei fi înconjurat de Alcantara, de câteva logo-uri discrete, dar și de alte câteva elemente distincte care să te facă să îți aduci aminte te afli într-un SUV care trece de pragul celor 300 km/h.

În cazul în care vrei să urmărești și clipul video cu top 5 cele mai rapide SUV-uri de pe planetă, aruncă un ochi pe materialul video de mai jos:

 

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account