Mercedes-Benz pregătește versiuni AMG pentru gama EQ de modele electrice

Publicația britanică Autocar.co.uk raportează că un înalt oficial al Mercedes-Benz a confirmat faptul că sunt în pregătire versiuni AMG pentru gama de modele electrice EQ.

Declarația oficială a fost oferită jurnaliștilor în urma dezvăluirii modelului Mercedes-Benz EQA. Conform Autocar.co.uk, Markus Schäfer, membru în consiliul director Daimler AG și Mercedes-Benz AG responsabil pentru cercetare și COO (Chief Operating Officer) al Mercedes-Benz Cars, a spus jurnaliștilor că urmează să fie lansată “o platformă electrică în direcția AMG”. Markus Schäfer a continuat prin a menționa că “vor exista variante de performanță pentru EQA, B, S și E”.

Așadar, remarcăm faptul că nu a fost menționat și EQC, primul model lansat în gama Mercedes-Benz EQ. Constructorul german a anunțat deja că în 2022 gama EQ va cuprinde 8 modele pur electrice. Pe lângă crossover-ul EQA lansat în ianuarie 2021, anul acesta vor intra în producție și SUV-ul electric EQB și sedanurile EQE și EQS. Iar în 2022 vor fi urmate de SUV-urile electrice EQS și EQE.

Lansarea unor versiuni de performanță AMG pentru modelele electrice Mercedes-Benz este necesară nu doar pentru imagine, ci chiar este nevoie de ele pentru a rivaliza nivelul foarte ridicat de performanțe pe care îl promit modelele Tesla. Constructorul american a anunțat versiuni Plaid și Plaid+ pentru Tesla Model S, care dispun de 1.020, respectiv peste 1.100 CP. Modelele Plaid și Plaid+ au câte 3 motoare electrice și tracțiune integrală și promit să sprinteze de la 0 la 100 km/h în doar 2,1 secunde, respectiv sub 2,1 secunde. Ambele sunt creditate cu viteză maximă de 322 km/h. Iar autonomiile sunt la fel de impresionante. Tesla Model S Plaid asigură autonomie de 628 km (WLTP), în timp ce Plaid+ poate rula până la 837 km (WLTP) cu un plin de baterie.

Până acum, Mercedes-Benz a declarat oficial doar că sedanul de lux EQS va avea autonomie de până la 700 km (WLTP), dar încă ține secrete informațiile despre putere și performanțe.

Totodată, piața modelelor electrice de performanță înaltă urmează să se extindă rapid în următorii ani. BMW a anunțat că gran coupe-ul i4 va primul său model electric oferit și într-o variantă preparată de divizia BMW M GmbH. Iar Audi lansează anul acesta modelului e-tron GT, care este înrudit cu sportivul Porsche Taycan.

 

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account