[VIDEO] AFEELA este noua marcă de mașini electrice produse de Sony și Honda

AFEELA este numele mărcii anunțată de Sony Honda Mobility Inc. (SHM) pentru modelele electrice pe care le va produce. Noua companie de mobilitate creată de Sony și Honda a prezentat și un prim prototip electric. Acesta, precum și marca AFEELA, au fost noutățile dezvăluite la CES (Consumer Electronics Show), evenimentul găzduit în Las Vegas între 5 și 8 ianuarie.

Sony Honda Mobility Inc. confirmă că acest concept prezentat în Las Vegas prefigurează primul model de serie al mărcii AFEELA. Iar comenzile pentru acest model vor fi primite din prima parte a anului 2025. Livrările mașinilor către clienți urmează să se desfășoare din primăvara lui 2026, pentru piața din America de Nord.

Până la acest moment, Sony Honda Mobility Inc. a comunicat un singur detaliu despre propulsia electrică a protototipului AFEELA. Oficial nu s-a menționat decât că acesta are tracțiune integrală, ceea ce ar însemna cel mai probabil că are câte un motor electric la fiecare punte.

Design minimalist, aerodinamic, care integrează display-ul exterior Media Bar

Prototipul primului model AFEELA are o caroserie în stil fastback, care dă prioritate eficienței aerodinamice. Designul este minimalist, dar integrează în partea frontală așa-zis-ul Media Bar. Adică un ecran care afișează diverse mesaje, precum cele despre starea vremii și temperatura exterioară și nivelul de încărcare al bateriei.
Prototipul AFEELA măsoară 4.895/1.900/1.460 mm (L/l/î) și are un ampatament generos, de 3.000 mm.

Modelele AFEELA vor avea o interfață digitală cu motor grafic de la Epic Games

Habitaclu mizează pe simplitate și o interfață digitală avansată. Practic este vorba despre panou digital întins pe toată lungimea planșei de bord. Iar în extremitățile acestuia se află câte un ecran care afișează imaginile camerelor video exterioare, care țin locul oglinzilor retrovizoare.

Postul de conducere se distinge și prin sistemul head-up display, volanul stil manșă de avion și un buton rotativ inclus în consola dintre scaunele frontale. Iar pentru pasagerii din spate există câte un ecran multifuncțional integrat în spătarele scaunele din față.

Nu lipsește conexiunea 5G, care permite și actualizarea software-ului. Dar atuul sistemului infotainment este faptul că Sony Honda Mobility Inc. a stabilit o colaborare cu Epic Games. Astfel, mașinile AFEELA vor beneficia de motorul grafic Unreal Engine.

De asemenea, interfața digitală va integra și funcții de realitate augmentată, precum va fi cozul sistemului de navigație.

Funcții avansate pentru condus autonom

Sony Honda Mobility Inc. intenționează să dezvolte pentru mașinile sale de serie funcții de condus autonom de nivel 3 din maximul de 5, pentru condiții limitate. Și funcții de condus autonom de nivel 2+ pentru situații mai generale, inclusiv în traficul urban.

În acest sens, prototipul prezentat în Las Vegas este echipat cu 45 de camere și sensori care îl ajută să monitorizeze atât traficul, cât și șoferul. Printre aceste se numără și senzori ToF (Time of Flight). Tipul de senzori ToF măsoară distanța până la un obiect sau un obstacol în funcție de timpul în care lumina ajunge la acestea și se și întoarce la sursă.

Pentru a susține toate tehnologiile pentru asistarea condusului, automobilul electric AFEELA are un „șasiu digital” Qualcomm Snapdragon. Acesta are o putere de calcul de 800 de tera operații pe secundă.

În clipul video de mai jos puteți vedea testul nostru cu modelul electric Honda e.

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

sau

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Create Account