[VIDEO] Volkswagen dotează mașinile sale cu ChatGPT începând din 2024

Volkswagen a prezentat la ediția Consumer Electronics Show (CES) din acest an un exemplar camuflat al modelului Golf GTI cu facelift. Versiunea actualizată a modelului hatchback va fi dezvăluită anul acesta. Însă la show-ul din Las Vegas dedicat tehnologiilor electronice avansate, aceste prototip Golf GTI a prefigurat și implementarea tehnologiei de inteligență artificial ChatGPT la bordul automobilului.

Volkswagen precizează că va fi primul constructor de autoturisme, cu volum mare de producție, care va integra standard în automobilele sale „chatbot-ul cu inteligență artificială” ChatGPT. Această tehnologie va fi integrată din al doilea trimestru al anului 2024 în numeroase modele Volkswagen care sunt echipate cu asistentul vocal IDA (care recunoaște comenzile vocale dictate de șofer și pasageri). ChatGPT va fi compatibil cu sistemele infotainment ale modelelor electrice Volkswagen ID.7, ID.4, ID.5 și ID.3, precum și cu cele ale noilor modele Volkswagen Tiguan, Passat și Golf.

Inteligența artificială ChatGPT este implementată prin intermediul tehnologiei Cerence Chat Pro, dezvoltată de Cerence Inc. Este un sistem adaptat pentru utilizarea în autoturisme. De asemenea, Volkswagen spune că utilizarea va fi facilă. Nu este necesară crearea unui cont de utilizator, instalarea unei aplicații sau o procedură de activare a lui ChatGPT. Pur și simplu șoferul sau pasagerii pot dicta comenzi sau întrebări, rostind înainte „Hello IDA”, pentru pornirea sistemului de recunoaștere a comenzilor vocale. Drept urmare, mâinile șoferului rămân pe volan și privirea lui nu este distrasă de la drum, ceea contribuie la siguranța condusului.

Cum va funcționa ChatGPT în mașinile Volkswagen?

Sistemul de recunoaștere a comenzilor vocale disponibil deja la bordul mașinilor Volkswagen deja știe să înțeleagă limbaj cu formulări variate și să răspundă la comenzi diverse. De exemplu, ajută la controlarea sistemelor de infotainment și navigație, sau funcțiile sistemului de climatizare. De asemena, răspunde la întrebări de cultură generală. Însă ChatGPT la duce la un nivel și mai avansat aceste capacități de dialogare. Când cerințele depășeșc aptitudinile sau cunoștințele asistentului vocal IDA, atunci se accesează ChatGPT.

În clipul video mai jos, actorul Ewan McGregor ne oferă o demonstrație de dialog cu ChatGPT-ul de la bordul sedanului electric ID. 7.

Va accesa ChatGPT datele personale ale utilizatorului sau informații despre mașină?

Constructorul german subliniază că inteligența artificială ChatGPT nu va avea acces la nici o informație despre mașină. Mai exact, întrebările și răspunsurile vor fi șterse imediat după utilizarea inteligenței artificiale, pentru a se asigura protecția datelor.

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

sau

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Create Account