VIDEO: Ford a produs la Craiova 1,5 milioane de motoare EcoBoost de 1 litru

Din 2012, motorul de 1.0 litri EcoBoost proiectat la centrele Ford din Dunton (Marea Britanie), este construit la fabricile din Craiova și Köln (Germania). Iar în data de 12 martie 2021 uzina Ford Craiova a anunțat că a atins cifra de producție de 1,5 milioane de exemplare a acestui propulsor cu 3 cilindri.

Motorul EcoBoost 1.0 litri cu numărul 1.500.000 produs la Craiova va echipa un model Ford Puma ST Line fabricat pentru un client din Craiova.

“Atingerea pragului de 1,5 milioane de motoare EcoBoost produse la Fabrica din Craiova reprezintă cu adevărat un moment extraordinar pentru noi, un moment de mândrie pentru întreaga echipă a Uzinei de Motoare. În prezent, lucrăm în 3-4 schimburi pentru a susține producția zilnică de peste 1.700 de motoare. La fiecare 42 de secunde, un motor este asamblat pe liniile noastre de producție de la Craiova”, a declarat Nicolae Gavrilă, Directorul Uzinei de Motoare Ford Craiova.

Ford precizează că mai mult de jumătate din autoturismele Ford vândute în 2020 la nivel european au fost echipate cu motorul de 1.0 litri EcoBoost. Este o alegere populară, care reflectă și numeroasele premii câștigate de acest propulsor, printre care se numără cele 11 premii internaționale la competiția IEPOTY (International Engine and Powertrain of the Year).

Motorul EcoBoost de 1 litru se distinge prin eficiența sa, fiind primul propulsor cu trei cilindri din lume care dispune de tehnologia de dezactivare a primului cilindru. Mai exact, oprește automat unul dintre cilindrii când nu este solicitată puterea maximă. Sistemul poate decupla sau recupla un cilindru în 14 milisecunde, în situații cum ar fi coborârea unei pante sau rularea la viteze de croazieră.

În prezent, Ford Craiova produce motorul de 1.0 litri EcoBoost în versiuni mHEV de 125 CP și 155 CP, dar și în variante non-mHEV, de 95, 100 și 125 CP. Aceste motoare sunt folosite în gama Ford de modelele Puma, EcoSport, Fiesta și Focus, precum și de vehiculele comerciale Tourneo Connect, Tourneo Courier și Transit PHEV. Astfel, motorul produs la Craiova ajunge la clienții Ford din întreaga lume.

Cu ocazia producerii motorului 1.0 EcoBoost cu numărul 1,5 milioane, uzina Ford ne prezintă și un clip video în care ne invită să descoperim cum este acesta produs la uzina din Craiova:

DESPRE UZINA FORD CRAIOVA
Ford Craiova are în acest moment peste 6.000 de angajați care lucrează atât pentru producția de vehicule cât și pentru cea de motoare. Aproximativ 1.100 dintre aceștia lucrează doar la uzina de motoare în 3 și 4 schimburi pentru a face față cererii actuale de pe piață.
De la preluarea din martie 2008, Ford a investit peste 1,5 miliarde de euro pentru a transforma uzina din Craiova într-o fabrică de ultimă generație. Din această sumă, aproximativ 300 de milioane de euro au fost investiți doar în modernizarea Secției de Producție Motoare.

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account