[VIDEO] Noua Honda Civic: cum funcționează motoarele?

Noua Honda Civic abordează exclusiv tehnologie full-hybird, iar sistemul său de propulsie poate părea puțin cam complicat la prima vedere.

Cu un motor pe benzină de doi litri, alte două motoare electrice, o baterie de capacitate mică și o transmisie automată e-CVT, noua Honda Civic n-are cel mai ușor de înțeles sistem hibrid de pe piață. În clipul de mai jos încerc să explic, pe scurt, cum funcționează această mașină. Prin urmare, un play ar trebui să fie suficient. Și dacă încă nu te-ai abonat la canalul nostru de YouTube, nu uita să o faci.

Pe scurt, noua Honda Civic funcționează după mai multe principii, în funcție de tipul deplasării. De la sarcina la care e supusă și de stadiul de încărcare al bateriei. În general și preponderent, motorul pe benzină acționează mai degrabă ca un generator pentru motorul electric propulsor. De multe ori, roțile sunt învârtite de motorul electric, acesta primind energie de la motorul pe benzină. Există însă situații specifice în care motorul este cuplat direct. Mai exact în cazul deplasării prelungite la viteze mari sau în cazul în care apeși zdravăn pedala de accelerație.

Modurile de propulsie pe care mașina le selectează fără ca tu să ai o bătaie de cap țin cont de mulți parametri. Dar esențial e faptul că mașina încearcă mereu să-ți ofere cel mai bun pentru situația în care te afli. Pe de altă parte, poți alege singur între modul Eco, Normal, Sport sau Individual, astfel încât preferințele tale să primeze în fața eficienței energetice.

Transmisia este un e-CVT care are o funcționare diferită de cea a unei transmisii cu variație continuă clasică. Am putea spune că transmisia noului Civic are intervale de turație presetate care mimează oarecum funcționarea unui transmisii cu rapoarte fixe. Interesant e că atunci când selectezi modul Sport, primești și un sunet artificial discret prin boxe care emulează variația reală a turației motorului. Și e surprinzător de reală această experiență.

În cazul în care crezi că ți se potrivește mai bine un crossover, aruncă un ochi pe testul meu cu Honda HR-V:

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

sau

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Create Account