[VIDEO] Test Lexus RX 450h: un altfel de lux

Lexus RX 450h joacă în același segment cu modele mult mai populare și mai căutate. Cel puțin la noi în țară. Așa că noi credem că mașina asta e ignorată pe nedrept.

Testul cu Lexus RX 450h s-a întâmplat în toamnă, când încă nu aveam temperaturi cu minus și pe jos erau doar frunze, nu zăpadă și noroi. Cel mai simplu e să arunci un ochi pe testul de mai jos și să te abonezi la canalul nostru de YouTube în cazul în care nu ai făcut asta deja:

Lexus RX 450h nu e o mașină ieftină și prețul o pune pe același nivel cu BMW X5, Audi Q7, Mercedes-Benz GLE sau Volvo XC90. Însă avantajul e că primești un interior absolut fabulos și îndrăznesc să spun că e poate cel mai bine construit din segment. Asta chiar dacă nu impresionează la nivel de design. Chiar dacă ecranele digitale sunt ținute în frâu. Și chiar dacă sistemul de infotainment are câteva minusuri. Pe de altă, Lexus RX 450h e pus în mișcare de un trio hibrid.

Și vedeta de sub capotă e un V6 de 3,5 litri, normal aspirat, care te face să-ți aduci aminte de vremurile „bune”, în care supraalimentarea era doar pentru cei mai progresiști. Dar chiar și așa, Lexus RX 450h te răsfață cu 313 cai-putere, livrați liniar prin intermediul transmisiei de tip CVT. Și, dacă mă-ntrebi pe mine, transmisia asta e primul lucru pe care l-aș schimba. Și după, aș lucra la sistemul multimedia. În rest, acest SUV are multe argumente de partea sa. Sistemul hibrid funcționează impecabil și imperceptibil. Suspensia e incredibil de isteață. Tracțiunea integrală e… pur și simplu altfel. Nu, nu vei face off-road, dar nici măcar nu trebuie. Pentru mine, RX 450h e o mașină care merită toată atenția ta în cazul în care vrei un SUV premium. Și cu asta cred că am spus tot.

În cazul în care vrei să vezi și alte teste cu SUV-uri premium, îți propun un comparativ între BMW X5 și Audi Q7:

În cazul în care vrei ceva mai mare, avem un material numai bun cu BMW X7:

Și dacă ești genul care caută SUV-uri coupe, Audi Q8 și vechiul X6 sunt aici:

 

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account