[VIDEO] Test Range Rover Velar P250 AWD: stare de bine!

Range Rover Velar e poziționat în gamă între Evoque și Range-ul Sport. Dar cumva tinde mai degrabă spre fratele mai mare când vine vorba despre interior, ținută de drum și abilități în teren accidentat. Noi îl testăm în versiunea P250 AWD.

În versiunea testată, Range Rover Velar combină într-un mod superb un motor pe benzină, de doi litri, supra-alimentat cu toate atributele „clasice” ale unui Range Rover. Poți vedea testul meu mai jos, printr-un simplu play sau pe canalul nostru de YouTube.

Cu patru cilindri, motorul de doi litri care echipează versiunea P250 dezvoltă fix 250 de cai-putere. Și 365 Nm, cuplu pe care îl ai disponibil între 1.300 și 4.500 de rotații pe minut. În standard, mașina este echipată transmisiei automat cu opt trepte, iar sistemul de tracțiune integrală este și el prezent. Astfel, în această configurație, Velar accelerează de la 0 la 100 km/h în 7,5 secunde, cu 217 km/h viteză maximă. Surprinzător poate, sprintul de la 80 la 120 km/h durează doar 5,2 secunde.

Chiar și în configurația cu jantele pe 21 inch, mașina plutește ca un covor fermecat, în confort deplin. Frânele prompte, direcția precisă și transmisia rapidă completează întregul pachet pe care mașina ți-l oferă. Și, la fel ca în cazul lui Aladdin, Velar știe să te scoată din bucluc. Aceeași suspensie pneumatică se ridică pe vârfuri dacă e cazul și împreună cu sistemul Terrain Response lucrează la cea mai bună rută dacă traseul devine dificil. Și, dacă te gândești că poți trece prin vaduri de apă adâncă de aproape 0,6 metri, că ai o gardă la sol care ajunge la 251 de milimetri și unghiuri de atac și degajare care fac un Jeep Wrangler să roșească, Velar-ul e, de departe, cel mai abil model din segment când vine vorba depre off-road.

Una peste altă, Velar este o propunere extrem de interesantă și foarte reușită. Pentru oricine vrea să iasă din „triada” germană.

Mai jos un alt test, tot cu un SUV, echipat tot cu un motor de doi litri. Dar diesel:

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account