[VIDEO] Test Renault Captur 2024: un facelift bine-meritat

Renault Captur a primit un facelift bine-meritat în primăvara acestui an, iar schimbările sunt importante. Atât la exterior, cât și la interior, dar și pe sub caroserie.

Testul cu noul Renault Captur 2024 e în fereastra de mai jos, la un singur play distanță. Sau pe canalul nostru de YouTube, acolo unde te invit să te și abonezi, dacă nu ai făcut-o deja.

Renault Captur 2024: ce e nou?

La nivel de design, noul Captur primește limbajul de design actual al francezilor în aceeași notă pe care am văzut-o deja la noile Rafale și Scenic. Semnătura luminoasă ilustrează o jumătate de romb, tehnologia LED este prezentă pe faza scurtă și fază lungă, iar grila a fost complet redesenată. Elementul central rămâne sigla brandului, în timp ce admisia de aer din partea frontală este integrată elegant. Și mie personal îmi place această combinație de culori, cu două nuanțe distincte în partea frontală, dar și cu oglinzile, bandourile de protecție, ornamentele de geamuri și plafonul într-un negru contrastant. În partea din spate e imposibil să nu remarci stopurile transaparente, iar jantele negre, pe 19 inch, completează un design ambițios. În total, pare că există 14 configurații pentru exteriorul acestei mașini. Chestie care deschide opțiuni de configurare interesante.

Pe de altă parte, dimensiunile compacte, au rămas compacte. Cu o lungime totală de 4.239 de milimetri, o înălțime de 1.575 de milimetri și o lățime de 1.797 de milimetri – cu oglinzile pliate, noul Captur propune și un ampatament de 2.639 de milimetri. Astfel, spațiul disponibil în interior este excelent pentru un crossover urban. Mai ales că bancheta culisează pe o distanță de 16 centimetri, astfel că poți optimiza spațiul din portbagaj dacă vrei neapărat treaba asta. Cu bancheta împinsă la maximum în spate, în portbagaj rămân doar 348 de litri pentru versiunea full-hybrid.

În schimb, dacă tragi bancheta spre față, obții 480 de litri de volum în portbagaj. ȘI treaba asta ar putea fi utilă în anumite situații. Dar ce trebuie să știi este că atunci când vrei spațiul maxim în portbagaj, pe banchetă nu poate sta nimeni. Altfel, pentru persoane de statură medie, spațiul pe banchetă este excelent, atât la nivelul genunchilor, cât și la nivelul capului. Iar ca referință, eu am aproape un metru opt zeci, iar scaunul șoferului este în poziția mea de condus. Tot în spate mai ai și două porturi USB-C, precum și o priză de 12 volți. Prin urmare, noul Captur păstrează polivalența atât de necesară în acest segment de piață.

Renault Captur 2024: cum e versiunea full-hybrid?

Versiunea aceasta de motorizare este prezentă pe multe modele din grup, inclusiv pe Jogger și noul Duster. Pe scurt, vorbim despre un sistem full-hybird, cu funcționare serie-paralel. Motorul termic este unul pe benzină, de 1,6 litri, cu patru cilindri, normal aspirat, care dezvoltă 94 de cai-putere și 145 Nm. În ajutorul său vine un motor electric de tracțiune ce dezvoltă 36 de kW, adică aproape 50 de cai-putere, dar și 205 Nm.

Puterea maximă combinată a sistemului este de 145 de cai, cu un cuplu maxim combinat de 205 Nm. Bateria care alimentează motorul electric de tracțiune are 1,2 kWh și se încarcă prin recuperarea energiei de frânare, prin frânare regenerativă, dar și prin surplusul de putere generat de motorul termic. Astfel, mașina se poate deplasa fie doar electric, fie doar pe benzină, fie în mod combinat. Totul în funcție de cerințele de putere, gestionate de transmisia multi-modală Renault, care utilizează două trepte pentru motorul electric și patru trepte pentru cel termic.

Renault Captur 2024

Folosind selectorul treptelor poți alege modul Drive sau modul Battery, cu diferența majoră fiind dată de faptul că modul B oferă o frânare regenerativă puternică, astfel că poți încărca bateria mai eficient. Folosind sistemul multi-sense poți selecta și diferite moduri de condus, dar eu unul am rămas în modul Comfort pentru 95% din timp. Pentru că în modul Eco mașina e lentă și adormită, și pentru că modul Sport nu-și are rostul.

Din punct de vedere dinamic, Captur e-tech full-hybrid nu excelează, cu un sprint de la 0 la 100 km/h în 10 secunde, așa că nu trebuie să ai așteptări de sportivitate. Chiar nu e cazul. Dar, la drum lung, pe autostradă și drum european, mașina e plăcută. Accelerațiile în reprize sunt decente, nivelul de zgomot e ținut bine în frâu, iar pe viraje devine o experiență plăcută. Suspensia e lejeră, direcția e moale, și e clar că noul Captur este gândit pentru confort și lejeritate în condus. Și, cât timp ești conștient de asta și ai așteptări realiste din punct de vedere dinamic, totul va decurge perfect.

Renault Captur 2024: care e concluzia?

Una peste alta, noul Captur e-tech full hybrid este o propunere interesantă în segment, cu multe atuuri de partea sa, dar și cu o eficiență excelentă în mediul urban. Mașina arată bine, interiorul este excelent și Captur trebuie luat în calcul dacă ești în căutarea unui crossover polivalent, capabil să se descurce de minune în orice ipostază. Sigur, în configurația de test, prețul e condimentat, dar asta și pentru că s-a bifat tot ce era de bifat.

Dacă vrei un model complet electric, tot la Renault, materialul cu Scenic ar putea să fie pe placul tău:

 

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

sau

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Create Account