[VIDEO] Test Skoda Octavia 2.0 TDI: mai are sens în 2023?

Skoda Octavia 2.0 TDI are șanse să devină o raritate. Asta, desigur, dacă ne uităm pe cota de piață a motorizărilor diesel. Pentru că din orice alt punct de vedere, mașina aceasta rămâne un best-buy.

Înconjurat fiind de oferte la mașini electrice s-ar putea ca Skoda Octavia 2.0 TDI să nu fie prima alegere care-ți vine în minte. Dar, dacă ai nevoie de o mașină bună la toate, atunci merită să arunci un ochi pe testul de mai jos sau să ne vizitezi pe canalul nostru de YouTube.

Test Skoda Octavia 2.0 TDI

Teoretic, ai putea spune că timpul a cam trecut pentru un TDI. Doar că nu e chiar așa. Noua generație are catalizatoare și soluții cât să devină cele mai „curate” versiune TDI din istorie. Iar avantajele unui astfel de motor sunt greu de ignorat. În cazul de față vorbim despre 150 de cai și 360 Nm. Și despre un sprint de la 0 la 100 km/h în 8,6 secunde. Alături de un consum mediu sub 5,0 l/100 km.

Iar prețul de listă e și el în pas cu timpul. Fiind vorba despre echiparea Style și cutia automată DSG, costul e 31.580 de euro pentru mașina din test. Iar pachetul e unul complet. De la spațiu și caracter practic, până la confort și rafinament. Din punctul ăsta de vedere, am putea spune că Octavia e o mașină „prea corectă”. Dar dacă te interesează un automobil care să le facă pe toate, care să nu-ți dea bătăi de cap și care să te ducă din punctul A în punctul B cu tot cu familie, bagaje și costuri minime, atunci e greu să găsești o alegere mai bună. Poate doar versiunea Combi.

Pe de altă parte, dacă vrei să fii conduci o Octavia pe baterii, poți alege versiunea plug-in hybrid. Pe care am testat-o în materialul video de mai jos:

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

sau

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Create Account