[VIDEO] Mercedes-Benz Clasa X în drum spre Lacul Vulturilor

Există momente când un Mercedes-Benz Clasa X știe exact cum să ducă o motoretă de enduro până în creierul munților. Dar, de ce ai face asta? Pentru că se poate!

Întotdeauna mi-a plăcut tot ce înseamnă o excursie către lacul Vulturilor. Doar că în ultimii ani n-am mai avut nici timp și nici prea multe mașini capabile să ajungă până acolo. Și cu atât mai puțin una care să acomodeze în benă și o motocicletă de enduro. Așa că Mercedes-Benz Clasa X ne-a adus împreună cu ai noștri colegi de la motobikes.ro, n-am urcat în mașină și am plecat spre lacul Vulturilor. Așa că dacă plănuiești o astfel de excursie, materialul de mai jos o să te ajute să-ți dai seama cum ajungi acolo și cam ce poți vedea. Evident, dacă încă nu te-ai abonat la canalul nostru de YouTube, poți să o faci cu încredere.

Mașina din test este un Mercedes-Benz Clasa X, în versiunea 250 d 4MATIC. Sub capotă se ascunde un diesel, de 2,2 litri, ce dezvoltă 190 de cai-putere la 3.750 de rotații pe minut și nu mai puțin de 450 Nm, între 1.500 și 2.500 de rotații pe minut. Iar pentru ca lucrurile să fie cât mai simple, ai parte și de o transmisie automată cu șapte trepte. Așa cum îi stă bine oricărui vehicul recreațional, performanțele în teren accidentat sunt excelente, în timp ce sistemul de tracțiune integrală poate fi „activat” prin simpla rotire a unui buton. Și poți face asta și în mers, dacă viteza nu depășește 100 km/h. Cele două moduri distincte ale sistemului 4MATIC sunt 4H și 4L. Atunci când ai selectat modul 4L intră în acțiune reductorul, astfel că raportul de transmitere creștere de la 1:1 la 1:2,7, sporind astfel cuplul și forța de tracțiune. Opțional, poți echipa Mercedes-Benz Clasa X și cu un diferențial spate blocabil, pe care îl activezi de la un comutator separat. Iar partea cea mai bună a lui Mercedes-Benz Clasa X este aceea că nu ai nevoie de o remorcă pentru a lua cu tine o motocicletă de enduro. Este suficient să o urci în benă, să o ancorezi și să pleci la drum. Mai ales că X 250 d 4MATIC poate fi încărcat cu peste o tonă, astfel că motoreta este ca un fulg. Și apropo de motoretă, ea vine de la RAMS MX School.

Drumul pe asfalt curge repede de tot și cu un grad de confort greu de imaginat până acum de la un pick-up. Sigur, suspensia spate independentă, de tip multilink, este o binecuvântare, iar poziția la volan, interacțiunea cu sistemul infotainment al mașinii și izolarea fonică sunt mult mai apropiate de cele ale unui turism clasic, decât de cele ale unui pick-up. Pe de altă parte, Merecdes-Benz Clasa X este primul pick-up premium venit din partea unui constructor european, așa că nivelul de rafinament nu e chiar atât de surprinzător.

La nivel de preț, Mercedes-Benz Clasa X vine până la finalul lunii spetembrie cu o ofertă atractivă. Clasa X Edition, în versiunea de echipare Progressive, pornește de la 32.200 de euro, fără TVA. Sau 38.318 euro, cu TVA inclus. Prin această ediție primești vopsea metalizată, diferențial spate blocabil, cameră video pentru mersul cu spatele, scaune față încălzite, transmisia automată cu șapte trepte, precum și pachetul Style. Cea de-a două versiune, Power Edition, costă 37.150 de euro, fără TVA. (44.208 de euro, cu TVA) și include o gamă și mai bogată de dotări.

În cazul în care vrei tot un Mercedes-Benz, dar ceva mai focusat pe drumurile urbane, atunci aruncă un ochi și pe clipul nostru cu noul Clasa A:

Iar dacă vrei să urmărești un alt roadtrip, dar exclusiv pe asfalt, avem un drum de vreo 900 de kilometri cu un Rolls-Royce Phantom:

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account