(VIDEO) BMW 330e vs Audi A4 40 TDI : Hybrid sau diesel?

BMW 330e vs Audi A4 40 TDI nu este un comparativ între mărci sau modele, ci mai mult o dezbatere despre alegerea unor motoare pentru o mașină din această clasă.

Probabil că și atunci când ai de cheltuit aproape 50.000 euro pentru un sedan german premium te gândești cum să economisești bani. Asta nu te face zgârcit, ci doar un om cu  o bună educație financiară. Până la urmă pentru asta sunt banii – să-i cheltui pe lucruri care-ți plac ori de care ai nevoie. Doar că vrei s-o faci cu chibzuință, ca să te bucuri de biștari pe o durată cât mai îndelungată.

Dacă faci drumuri lungi și dese e bine să te gândești la o mașină care consumă puțin, dar care îți oferă confort și siguranță, iar sedan-urile premium din testul nostru se potrivesc perfect acestei descrieri. Doar că fiecare oferă aceste avantaje într-un mod total diferit. BMW 330e este un electrojazz în surdină, relaxant și sofisticat, în timp ce Audi A4 40 TDI este punk-ul hulit de toată lumea pentru că e prea gălăgios, emite mai multe noxe și a fost prins cu maimuța-n catalizator.

După ce Audi a plecat capul pentru a nu-i fi tăiat, a învățat lecția, și-a cerut scuze și a mers mai departe cu dieselul, dar nu înainte de a-și repara greșeala cu niște motoare mult mai eficiente și mai performante. Ceea ce era și normal să se întâmple. Între timp, BMW a tras cu urechea la mustrările primite de Audi și a învățat că oamenii sunt mult mai exigenți cu poluatorii în ultima vreme și că noii clienți vor să fie considerați responsabili cu mediul. Așa că s-au suit călare pe tehnologie și au început să anunțe modele electrice și hibride pe bandă rulantă. Printre care și acest BMW 330e, un elegant bizar dispus să amestece borcanele cu benzină și cele cu electricitate într-o găleată mai mare.

Un Audi 40 TDI Quattro, cum este cel condus de Andrei în acest test, are un preț de pornire care începe de la 45.000 Euro și promite un consum mediu de 4,9 litri la suta de kilometri în timp ce emite între 131 și 139 grame de CO2 pe kilometru. BMW-ul 330e condus de Mihai are un preț de pornire de 42.000 euro și blufează cu un consum de 1,4 litri la suta de kilometri și doar 32 grame de CO2 pe kilometru. Care este mașina mai potrivită pentru voi depinde de încrederea pe care o aveți în datele comunicate de producător, dar și și de afinitatea pentru una dintre cele două mărci și modele rivale.

În materialul video de mai jos vedeți care este și poziția noastră.

 

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account