[VIDEO] Test cu noua Skoda Octavia: în așteptarea furtunii

În acest test cu noua Skoda Octavia ai parte de aproape 23 de minute de vorbă lungă în care încerc să vorbesc despre toate punctele importante legate de noul model al cehilor. Și da, este cel mai lung test individual pe care l-am făcut vreodată.

Octavia e un model extrem de popular și pe bună dreptate. Mașina promite multe, la un preț corect. Iar noul model nu se dezice de năravurile vechii generații. Doar că acum face și mai multe, într-un design nou, cu un interior care încearcă să modernizeze o apariție considerată cumva cam clasică. În fine, cel mai simplu e să arunci un ochi pe acest test cu noua Skoda Octavia și să afli cam tot ce trebuie să știi despre mașină. Și, evident, să te abonezi la canalul nostru de YouTube, în cazul în care nu ai făcut asta deja. Aaa, și foarte important e și feedback-ul tău, așa că lasă-l în comentarii. Fie că e de binesau de rău.

Despre mașina am vorbit și într-un clip anterior, în plină stare de urgență, când vedeam mașinile doar pe net. Așa că m-am bucurat cumva de acest test cu noua Skoda Octavia pentru că interesul din jurul mașinii e unul mare. Noua generație vine cu un design exterior mai îndrăzneț, iar interiorul pur și simplu nu mai are nicio legătură cu ce știai despre Octavia. Singurele caracteristici preluate sunt cele care țin de caracterul practic și de spațiu. Spațiu care, fără discuții, e unul uriaș, dacă ne gândim că vorbim totuși despre un model din segmentul compact.

Motorizarea de test este una clasică și pare că se potrivește de minune cu Octavia, mai ales dacă optezi și pentru DSG-ul cu șapte trepte. Ai parte de 150 de cai-putere și 360 Nm, așa că mașina se mișcă bine. Accelerează frumos, motorul e așa cum te aștepți, iar reprizele sunt chiar surprinzătoare, mai ales dacă alegi modul Sport al transmisiei. Pentru că în acest test cu noua Skoda Octavia am avut o mașină în echiparea superioară, cu ceva dotări extra, mașina e doldora de echipamente ce țin de confort, siguranță și de optimizarea spațiului disponibil.

Una peste alta, Octavia rămâne etalonul segmentului zic eu, pentru că oferă prea multe ca să-i găsești defecte. Pur și simplu, la nivelul acesta de preț, cu dotările aferente, nu cred că există alternative mai bune. Sigur, poți spune că e o mașină mai care nu punctează foarte bine la capitolul “fun”, dar… hai să fim serioși, nu-ți iei o mașină din clasa asta pentru că vrei să te distrezi cu ea. O iei pentru că îți oferă tot ce vrei și pentru că e o alegere rațională.

Urmărește și testul meu cu noul BMW X6 M50d pe cel mai înalt drum din țară:

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account