Mazda RX-7 FD : Cine seamănă virtute…

Cine seamănă virtute, ar trebui să culeagă onoare, dar onoarea nu aduce și profitul. Mazda RX-7 FD este una dintre cele mai onorabile mașini construite în anii 90, iar virtuțile ei se fac simțite la fel de bine și în 2021.

Pentru a judeca cât mai bine mașinile din prezent, uneori este necesar să le comparăm cu cele din trecut. Nu poți critica o direcție asistată electronic din mașinile de astăzi până nu încerci să ții cârma unei mașini care nu știe ce e aia. Și nu poți aprecia confortul suspensiilor din mașinile moderne până nu ai luat o groapă cu o mașină pentru care un confort sporit însemna oglinzi electrice și o scrumieră.

 E adevărat că progresul și tehnologia ne-au binecuvântat cu mașini mai sigure, mai confortabile, mai eficiente și mai performante în același timp, dar progresul a avut mereu un preț de plătit. De cele mai multe ori, în fața progresului, tradiția și obiceiurile vechi au de suferit mai mult decât restul. Un progres tradițional ar fi o contradicție în termeni.

 Tot adevărat este că un echilbru între progres și tradiție ar împăca mai multă lume, problema este că cele două se împacă la fel de bine ca Lannisterii cu Stark. Unii vor statornicie și cumpătare, alții vor profit și influență.

 Cei de la Mazda au fost mereu mai tradiționali decât alții și nu au plecat genunchiul în fața influențelor străine, ci au vrut mereu să facă lucurile în felul lor. Mazda MX-5 a fost o replică dată roadsterelor care deveneau din ce în ce mai scumpe și mai banale, motorul rotativ este un experiment care încă nu și-a umplut ultima eprubetă, iar designul simplu, dar profund, îi va împărți și de acum încolo în două tabere pe cei care privesc. Dar cei care privesc sunt subiectivi, ochii sunt înșelători și mai marii de la Mazda sunt prea înțelepți pentru a ceda unui trend care vine și pleacă, ca actorul grăbit al Laurei Stoica.

 A treia generație de Mazda RX-7 este o mașină care nu e deloc prietenoasă cu cei care nu apreciază simplitatea și tradiția. Chiar dacă motorul rotativ Wankel nu este ușor de explicat, el este rezultatul unei gândiri care simplifică, minimalizează, fără să pună o barieră între progres și esența tradiției. Și vei simți asta imediat ce te așezi la volan. E foarte înghesuită senzația în Mazda RX-7 FD. Sincer, nu știu cum a încăput Vin Diesel în ea la filmări pentru că volanul nu se reglează, scaunele nu se reglează și te simți mai încorsetat decât o cucoană balonată.

 Dar imediat ce ai întors cheia în contact și simți vibrațiile motorului prin tot ce te atinge, îți dai seama că acel corset nu e făcut pentru a-ți ascunde burta și balonarea, ci pentru a-ți transmite mecanica mașinii prin tot ce te înconjoară. Direcția grea și cauciucată îți lucrează brațele, pedalele grele îți lucrează gambele și bicepșii femurali, iar șezutul începe să vibreze peste 5.000 de ture de parcă ar avea masaj în ele. În Mazda Rx-7 FD te simți ca la o ședință de powerlifting combinată cu un tratament la spa – te muncește și te revigorează în același timp.

La doar 1.300 de kilograme, Mazda RX-7 FD schimbă direcția ca o pasăre colibri care a mirosit nectar de flori și te întrebi dacă nu cumva e prea periculos să te joci cu accelerația în viraje, mai ales că cele două turbine livrează o presiune constantă, una de la 1.800 rpm, alta de la 4.000 rpm, și nu lasă să scape nici un strop de boost. Mașina asta este o mărturie vie că, de cele mai multe ori, nu știi ce vrei până ce nu ai primit acel ceva. Eram un țânc în fașă care nu gustase încă din sân, un mugure care nu simțise căldura soarelui, un lup care nu gustase încă oi. Nu știam că există ceea ce Mazda RX-7 FD avea de oferit și asta m-a speriat puțin, m-a făcut să mă simt în afara zonei de confort.

 Dar imediat ce am început să-i dau de gust, să o simt, să o înțeleg, mi-am dat seama că oamenii care au făcut mașina asta nu au avut intenția să o facă pe gustul tuturor. La fel ca niște artiști extravanganți și neînțeleși, au vrut să-și lase amprenta pe o operă de artă. Poate că acești artiști nu au primit nici până acum laudele pe care le merită, poate că Mazda RX-7 FD nu este încă o mașină de galerie, dar în zona de underground, acolo unde se află adevărații cunoscători și pasionați, Mazda RX-7 FD este un ou de dinozaur carnivor.

Am avut această deosebită plăcere de a simți fluturi în stomac cu un exemplar de Mazda RX-7 FD care aparținea muzeului Mazda din Augsburg cu ocazia centenarului Mazda de anul trecut. Mai jos găsiți clipul video cu experiența noastră.

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account