[VIDEO] Test Peugeot 508: 40.000 de euro, cu probleme

UPDATE: În urma publicării acestui articol, am primit un răspuns oficial din partea Trust Motors, pe care îl puteți citi mai jos.

„Am primit cu regret informarea despre discuția avută cu angajata departamentului de PR, această discuție a fost făcută în nume personal, și nu în numele Trust Motors. Compania se dezice în totalitate de convorbirea și acuzațiile transmise, menționate de către tine în articolul publicat pe site-ul www.motorvlog.ro.

Trust Motors susține fără echivoc libertatea de exprimare și de opinie a jurnaliștilor cu privire la modelele mărcilor pe care le reprezintă, cu scopul unei informări corecte și de bună – credință către publicul larg.”

Am testat Peugeot 508 acum ceva vreme, iar materialul a fost prezentat la TVR2 în cadrul emisiunii, dar într-o versiune mai scurtă, din rațiuni ce țin de cele 24 de minute ale emisiunii. Dar clipul urcat pe YouTube a dat naștere unor controverse destul de acide și am fost acuzat de multe lucruri, inclusiv de ȘANTAJ din partea celor de la Peugeot România. Da, ai citit bine. Chiar șantaj a fost cuvântul folosit. De mai multe ori. Evident, cu scopul de a obține avantaje financiare din partea importatorului/dealerului.

Iar treaba asta mi se pare atât de deranjantă și atât de lipsită de bun-simț, încât am simțit nevoia să scriu lucrul acesta. Pentru mine însă, o mașină de 40.000 de euro, în care se mișcă bordul, gurile de ventilație și în care îți poți prinde șireturile în coloana de direcție este un mic eșec. Sigur, e frumoasă. Dar cam atât.

După publicarea testului pe canalul nostru de YouTube a venit și telefonul din partea responsabilului de PR de la Peugeot România. Cu multă ironie ieftină și cu acuze de șantaj. Dragă Peugeot România, nu te șantajează nimeni! Nu e vina PR-ului că mașina e proastă. Dar când mă suni și-mi spui că am urcat testul ăsta doar ca să-ți cer niște bani, ești penibil. Mă acuzi de „hate”, dar fără să justifici în vreun fel asta. Se mișcă bordul, asta am arătat și asta am spus. Și pentru fiecare punct negativ al mașinii, am ilustrarea video.

Pentru unii, libertatea presei se termină atunci când produsul pe care îl vând ei are defecte. Iar Peugeot 508 are multe. M-am oferit voluntar să merg la sediul lor și să ne uităm împreună, din nou, în interiorul mașinii. Poate era prea cald afară când am făcut testul și plasticele s-au dilatat. Habar n-am. Poate am fost eu prost-dispus în ziua aia și m-am luat gratuit de mașină. Poate, pur și simplu, am fost doar prost. Pentru că da, mașina respectivă încă există în parcul lor de presă. Mă rog, am insistat degeaba, pentru că oferta mea a fost refuzată.

În fine, mai spun doar atât: dragă Peugeot România, învață să accepți defectele unei mașinii. Și învață să respecți opinia unui om din presă. Oricare ar fi el și oricare ar fi opinia. Bănuiesc că dacă nu arătam problemele mașinii, încă eram prieteni, nu? Dar așa, când îndrăznesc să critic produsul tău, sunt șantajist.

Mai jos e testul meu criticat și blamat. Cu Peugeot 508, o mașină de 40.000 de euro, în care se cam mișcă bordul.

 

În niciun moment al discuției cu reprezentatnul Peugeot România despre testul cu 508 nu a existat o condiționare financiară. Nici înainte de a face testul, nici după difuzarea în cadrul emisiunii, nici înainte de a-l urca pe YouTube și nici după ce a fost urcat. Am solicitat acest test pentru simplul motiv că mașina arată foarte bine și pentru că este o alternativă interesantă.

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account