Ford Mustang Mach-E GT anunțat pentru Europa cu 465 de cai verzi și nărăvași

Ford ne mai oferă o confirmare concretă a faptului că poate crea cu adevărat Mustang-ul din segmentul SUV-urilor electrice. Adică nu este doar un artificiu de marketing faptul că a folosit acest nume iconic, precum și elemente stilistice de la coupe-ul sport pentru a da personalitate SUV-ului său electric.

Acum, constructorul american anunță că spre finalul lui 2021 va oferi în Europa versiunea de performanță Ford Mustang Mach-E GT. Aceasta va avea tracțiune integrală asigurată de două motoare electrice și va dezvolta 465 CP și un cuplu de 830 Nm. Sunt resurse care îi vor permite să sprinteze de la 0 la 100 km/h în doar 3,7 secunde. Ford nu omite să sublinieze că este un timp egal cu al lui Tesla Model Y. De asemenea, limitarea vitezei maxime intervine abia când Mach-E GT atinge 200 km/h.

Aceste performanțe sunt completate de o eficiență laudabilă. Ford promite că bateria litiu-ion a lui Ford Mustang Mach-E GT va oferi o autonomie de până la 500 km, conform normelor stricte WLTP. Bateria are o capacitate utilizabilă de 88 kWh și poate fi încărcată la stații rapide, cu până la 150 kW.

Totodată, clienții care vor comanda modelul Ford Mach-E GT pe parcursul lui 2020 și în 2021 vor primi acces gratuit timp de 5 ani la rețeaua de încărcare FordPass (care include pste 155.000 de stații în Europa), precum și acces gratuit timp de un an la rețeaua IONITY pentru încărcare rapidă, din Europa.

Gama Ford Mach-E se va distinge și prin diversitatea de propulsii, care îl vor face atractiv pentru un spectru amplu de clienți. Odată cu prezentarea versiunii GT, Ford a anunțat și că modelul Mach-E cu tracțiune integrală și autonomie extinsă va fi capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în 5,1 secunde, iar bateria sa cu capacitate totală de 98,8 kWh va permite atingerea unei autonomii de 540 km (WLTP).

Modelul cu tracțiune integrală și autonomie extinsă dezvoltă 337 CP. Iar tracțiunea integrală este disponibilă și pentru configurația cu propulsie de 258 CP și autonomie standard, asigurată de o baterie cu capacitate totală de 75,7 kWh.

Cele două variante de baterie sunt disponibile și în configurație doar cu tracțiune la puntea spate. Iar Ford precizează că modelul Mustang Mach-E cu tracțiune spate și autonomie extinsă va avea putea rula până la 610 km cu „un plin” de baterie. Iar încărcarea la o stație de 150 kW permite ca în 10 minute să se acumuleze energie suficientă pentru parcurgerea a 119 km.

Mai multe detalii vom primi la momentul începerii comercializării.

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account