VIDEO: test cu Kia Stinger pe circuit

Kia Stinger și-a făcut apariția pe piață din orgoliu. Sau așa mi se pare mie. Din orgoliul coreenilor de a dovedi lumii că și ei pot face un „sedan cu forme de coupe” care se joace de la egal la egal cu principalii actori din segmentul premium.

De cele mai multe ori însă, din orgoliu nu iese nimic bun. Sigur, există și excepții. Iar una dintre aceste excepții este chiar această mașină. De altfel, o să vezi asta în acest test cu Kia Stinger pe circuit. Totuși, mașina nu e perfectă. Ea este comunicată ca un GT de cursă lungă cu abilități sportive. Ceea ce nu e greșit. Deloc. Însă ținta cred că a fost setată puțin cam sus. În comunicatul de presă ce însoțește prezentarea mașinii se face referire directă către BMW Seria 4 Gran Coupe și Audi A5 Sportback. Iar aici cred eu că cei de la Kia au exagerat puțin. Și mie-mi par ca acel copil retras din liceu, care dintr-o criză de identitate se asociază prin vorbe cu băieții cool. Mai degrabă eu văd Stinger-ul ca un rival pentru VW Arteon. Ori, dacă vrei, chiar pentru Skoda Superb.

Pentru acest test cu Kia Stinger pe circuit am avut versiunea de top. Cu motorizarea de top. Adică un V6, de 3,3 litri, cu automată și integrală. Prețul de listă: 48.195 de euro, cu TVA inclus. Cam mult dacă stai să te gândești că vorbim despre un producător care și-a câștigat faima prin modele low-cost. Așa cum scriam și în acest comparativ de prețuri între Kia Stinger 3.3 T-GDI și BMW Seria 4 Gran Coupe 440i, Stinger-ul nu e cu mult mai ieftin decât un 4 Gran Coupe dacă iei în calcul prețurile de pornire. Sigur, Stinger este muuuult mai bine echipat. Dar totuși, e greu să-l detronezi pe cel mai bun doar pentru că ești mai ieftin și mai bine echipat. Gată, să nu mai lungesc vorba, mai jos puteți urmări un test cu Kia Stinger pe circuit, chiar în cadrul evenimentului de lansare în România.

 

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

sau

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Create Account