[VIDEO] Škoda Kodiaq Sportline: Look dinamic și un nou diesel cu emisii reduse

Škoda Kodiaq cu echipare Sportline ne adresează o întrebare esențială: „Plăcerea condusului înseamnă doar putere, sau mai degrabă versatilitate?”. Pentru a afla răspunsul am testat varianta SUV-ului cu o nouă motorizare diesel, care reduce emisiile de noxe cu 80%.

Text: Alex Buțu, Foto: Bogdan Paraschiv

Echiparea Sportline evidențiază personalitatea dinamică

Škoda Kodiaq este propusă în România în 4 variante de echipări: Ambition, Style, Sportline și RS. Le puteți descoperi pe toate în configuratorul din site-ul oficial skoda.ro.

Mașina din test are echiparea Sportline. Aceasta se distinge estetic având jante cu design sport de 19 sau 20 inch, dar și datorită ornamentele de caroserie vopsite în negru. Însă modelul condus de noi este și vopsit complet în negru, ceea ce îi oferă un look mai misterios. Cel mai bun compliment i l-au adus posesorii de SUV-uri premium germane, care s-au uitat cu admirație și curiozitate la Kodiaq-ul cu aspect sportiv, care te duce cu gândul la o motorizare puternică.

Este o configurație care arată că succesul comercial al lui Kodiaq nu se rezumă la eficiență și spațiul interior foarte generos, ci și la versatilitatea liniilor stilistice.

De la debutul din 2016 și până acum Kodiaq s-a vândut deja în peste 800.000 de exemplare la nivel mondial. Iar în 2021 a primit un facelift care a adus un plus de personalitate. Grila frontală este mai reliefată, farurile par mai încruntate pentru că sunt mai subțiri, iar capota are linii mai pronunțate. De asemenea, modificările estetice au îmbunătățit și coeficientul de frecare cu aerul. În funcție de varianta de echipare Kodiaq are acum un coeficient de frecare cu aerul scăzut la 0,31, față de 0,33 cât avea înainte de facelift.

Un post de conducere cu accente sportive

Prima dotare care distinge interiorul lui Kodiaq Sportline sunt scaunele sport cu tetiere integrate. Arată foarte frumoase și confortabile. Au materiale fine și oferă o bună susținere laterală. Standard dispun de reglaje electrice și încălzire. Iar opțional pot fi ventilate, pot avea șezut extensibil, precum și tapițerie din piele.

Postul de conducere sportiv este completat de volanul cu trei spițe în loc de două. Are tapițerie și piele și încălzire. Iar în spatele volanului sunt clapetele pentru schimbarea manuală a treptelor de viteză, ceea ce sporește plăcerea condusului.

Sistemul infotainment standard al modelului Skoda Kodiaq Sportline include instrumentarul de bord complet digital. Acesta are ecran de 10,25 inchi, care oferă 5 variante de grafică, inclusiv una Sport. Și am apreciat în mod deosebit că afișează și harta sistemului de navigație.

În centrul planșei de bord poți avea ecran tactil de 8 sau 9,2 inch. Partea bună este că modelele Kodiaq au eSIM, ceea ce înseamnă că sunt mereu conectate online. Astfel, beneficiază și de actualizări over-the-air.

Habitaclu foarte spațios, cu 7 locuri

Spațiul în Kodiaq este foarte generos, avantaj de care beneficiază pe deplin pasagerii din spate. Aceștia pot avea reglaje separate pentru climatizare, precum și funcție de încălzire pentru banchetă. În ceea ce privește siguranța pasagerii din spate au standard airbag-uri pentru cap, iar opțional pot fi montate și airbag-uri laterale. Per total, Kodiaq poate avea 9 airbag-uri, dintre care unu și la genunchii șoferului.

Opțional, Kodiaq poate avea și al treilea rând de scaune. Este opțiune care costă 1.065 de euro. Și aș spune că merită, fiindcă pe locurile 6 și 7 pot sta inclusiv adulți.

Un alt atu al lui Kodiaq este portbagajul imens, de 835 de litri. Iar prin rabatarea scaunelor obții o suprafață plană foarte mare, numai bună pentru a improviza un spațiu de dormit confortabil. Deci te poți lipsi de cort dacă vrei să petreci un weekend la munte.

Confortul este un atu al SUV-ului Škoda Kodiaq

Datorită reglajelor suspensiilor și direcției, Kodiaq este genul de mașină la volanul căreia parcurgi sute de kilometri fără să obosești.

În cele câteva zile de test am condus modelul Kodiaq Sportline atât în traficul din București, cât și la drum întins și pe serpentine. Fiindcă am evadat din labirintul de blocuri din oraș, pentru o plimbare pe Transbucegi, un traseu cu peisajele pitorești, liniște și mult aer curat. Iar primul atu pe care l-am apreciat la volanul lui Kodiaq este confortul oferit de suspensiile sale. Amortizoarele estompează foarte bine, fără vibrații și zgomote, atât liiniile de tramvai din oras, cât și portiunile de asfalt deteriorat de pe serpentinele montane.

Manevrabilitatea ușoară este la rândul ei un avantaj important, mai ales în cazul unui SUV mare cum este Kodiaq, care măsoară aproape 4,7 metri lungime. De altfel, versiunea cu echipare Sportline pe care am condus-o noi are în echiparea standard direcție progresivă. Asta înseamnă că la viteze mici ai nevoie de mai puține rotiri ale volanului pentru a braca roțile. Așadar te strecori lejer prin traficul aglomerat din oraș sau în spațiile de parcare.

Gamă variată de motorizări

Sunt oferite trei motorizări cu benzină și două diesel pentru SUV-ul Kodiaq. Prețurile pornesc de la 33.527 de euro (cu TVA inclus), pentru Kodiaq Ambition cu motor de 1,5 litri alimentat cu benzină, care produce 150 CP. Acest model are tracțiune la puntea din față și transmisie automată.

Vârful de gamă, adică modelul RS costă de la 47.645 de euro și are motor de 2 litri cu benzină, care produce 245 CP. Acest motor înlocuiește diesel-ul oferit pentru RS înainte de facelift.

Kodiaq nu a renunțat la propulsoarele diesel, fiind propus un motor turbo de 2 litri. Acesta are variante cu 150 sau 200 CP. De altfel, Skoda a anunțat deja că și viitoarea generație Kodiaq va păstra propulsoarele diesel, semn că loc de îmbunătățiri încă mai există.

Noi am testat Škoda Kodiaq Sportline, care este al doilea cel mai puternic model din gama SUV-ului. Această echipare este disponibilă atât cu motorizare cu benzină, cât și cu una diesel. Ambele variante de motorizare au tracțiune integrală și transmisia automată DSG cu 7 trepte de viteză.

Propulsorul 2.0 TSI cu benzină produce 190 CP și 320 Nm, în timp ce motorul diesel 2.0 TDI pentru echiparea Sportline dezvoltă 200 CP și 400 Nm.

Prețul și performanțele celor două motorizări disponibile pentru Škoda Kodiaq Sportline

Motorizarea diesel este creditată cu un consum mediu de 6,5-6,7 l/100 km, în timp ce alternativa cu benzină promite să consume 7,9-8 l/100 km. În ceea ce privește performanțele, cele două motorizări sunt foarte apropiate. Cel puțin dacă luăm în calcul diferența de numai 0,1 secunde în cazul sprintului 0-100 km/h. Mai exact, modelul care are motor cu benzină atinge 100 km/h în 7,6 secunde, dacă este configurat cu 5 locuri, sau în 7,8 secunde, dacă are 7 locuri. Iar diesel-ul are nevoie de 7,7, respectiv 7,9 secunde, pentru aceeași ispravă.

Modelul Skoda Kodiaq Sportline cu motor 2.0 TSI cu benzină costă de la 40.619 CP, în timp ce alternativa cu motor diesel are prețuri care încep de la 43.059 de euro.

Un motor diesel eficient, care reduce substanțial emisiile de noxe

Modelul Škoda Kodiaq Sportline pe care l-am testat are un propulsor diesel dintr-o nouă generație de motoare EVO a Grupului Volkswagen. Acesta este mai economic și are măsuri suplimentare pentru reducerea emisiilor nocive. Ambele motoare diesel din gama Kodiaq sunt echipate cu un sistem SCR avansat de tratare a gazelor și cu două convertoare catalitice. Folosind așa-numita metodă a dozajului dublu (twin dosing), soluția AdBlue® este injectată în fața celor două convertoare catalitice ce sunt aranjate succesiv în cadrul sistemului, ceea ce se traduce prin reducerea emisiilor de oxizi de azot cu 80%. Adică emisiile sunt sub limitele impuse de normele în vigoare.

Așadar, chiar dacă nu integrează un sistem mild-hybrid, motorul diesel oferit de Škoda reușește să-și curețe atât emisiile cât și conștiința față de mediul înconjurător.

Având în vedere că tot cuplul de 400 Nm al motorului diesel este disponibil încă de la 1.750 rpm, marele SUV balansează eficiența și puterea consistentă. Kodiaq Sportline 2.0 TDI 4×4 DSG răspunde liniar, fără a brusca sau a da semne că are un temperament grăbit. Asta sporește atât confortul, cât și eficiența consumului de combustibil când rulezi la viteze reduse, așa cum este cazul în oraș. Dar la ritmul de autostradă, cei 200 CP oferă resursele necesare pentru depășiri prompte.

Iar plăcerea condusului în stil dinamic este amplificată de schimbarea manuală a treptelor de viteză, folosind clapetele din spatele volanului.

Škoda Kodiaq Sportline oferă abilități dinamice versatile

Indiferent de motorizare, Škoda Kodiaq Sportline beneficiază de tracțiune integrală standard. De asemenea, garda la sol este permisivă. Și poți selecta modul Off-Road, care afișează în ecranul din centrul planșei de bord repere și indicații utile pentru condus pe teren greu. Nu lipsește nici funcția de asistare la plecare din rampă. Toate acestea te ajută să străbați lejer drumul pietruit sau către cabana de la munte.

Ținuta de drum versatilă este etalată și pe asfalt. Poți selecta mai multe moduri de condus din meniul afișat de ecranul tactil din centrul planșei de bord. Ai reglaje preconfigurate precum Eco, Normal, Sport sau Snow (pentru condus pe suprafețe cu zăpadă). Dar există și modul Individual, prin intermediul căruia poți alege reglajele preferate, de exemplu pentru răspunsul motorului sau al sistemului de direcție.

Nu în cele din urmă, pentru un preț de 953 de euro, Škoda Kodiaq Sportline poate fi dotată și cu un sistem de control dinamic al șasiului. Este vorba despre o opțiune care îți permite să alegi între mai multe calibrări ale suspensiei.

Pentru cei dintre voi care sunteți interesați de SUV-urile electrice, vă invităm să vizionați și testul nostru cu modelele Enyaq Coupe RS și Enyaq 80, din gama Škoda.

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

sau

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Create Account