[VIDEO] Test Jeep Renegade: chiar merită să-l iei cu motor de 1 litru?

În ultima vreme am văzut foarte multe modele Jeep Renegade pe stradă și treaba asta m-a făcut curios. Așa că am vrut să văd care-i faza cu mașina aceasta, pe care oricum n-am mai condus-o până acum.

În momentul de față poți face un Jeep Renegade pentru un preț care este foarte atractiv. Mai exact, prin programul Rabla, pentru 15.390 de euro, cu TVA inclus, primești un Renegade cu un motor de un litru, cu trei cilindri, cu manuală și tracțiune față. Mașina pe care am testat-o eu are nivelul de echipare Longitude, dar este echipată cu motorul din oferta celor de la Jeep. Așa că aruncă un ochi pe testul video de mai jos și, evident, nu uita să te abonezi la canalul nostru de YouTube.

Cu motorul de un litru, Jeep Renegade dezvoltă 120 de cai-putere. Plus 190 Nm. Pe scurt, sprintul de la 0 la 100 km/h durează 11,2 secunde, în timp ce viteza maximă este de 185 km/h. Din punct de vedere dinamic, e clar că această configurație nu e cea mai rapidă, nici cea mai plăcută. Motorul are de cărat 1.320 de kilograme, iar etajarea cutiei favorizează mai elasticitatea în locul dinamicii. Din punctul meu de vedere, Jeep Renegade este o mașină corectă, care arată foarte bine și care are potențial de a deveni un best-seller la mijloc de generație.

Pe de altă parte, configurația ideală pentru această mașină e cu totul alta. Eu m-aș vedea conducând un Jeep Renegade în versiunea cu motorul de 1,3 litri. Cu automată, 180 de cai-putere și tracțiune integrală. Din păcate însă, această versiune nici măcar nu mai apare pe listele de preț. Deci probabil că fie nu mai poate fi comandată, fie timpul de livrare ajunge la vreo două luni.

Dacă ești în căutarea unui crossover din același segment, mai jos e testul meu cu noul Renault Captur:

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account